"Acvariul" din Piaţa Operei a primit spaţiu de pomană de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Conturi a descoperit la un control efectuat la primărie că se pierd bani frumoşi la spaţii concesionate. Controversata clădire din centrul oraşului scoate la iveală încă o dată nereguli mari, în timp ce timişorenii sunt revoltaţi de prezenţa ei.

Reprezentanţii Curţii de Conturi au constatat că Primăria Timişoara are probleme mari în încasarea unor bani din chirii şi concesiuni. Banii publici care ar trebui încasaţi de la diferite persoane fizice şi juridice se „evaporă” între etajele dintre Direcţia de Patrimoniu,  care trebuie să ţină evidenţa spaţiilor sau a clădirilor închiriate şi Direcţia Fiscală, care trebuie să încaseze banii din chirii.

Spaţiu pe ochi frumoşi

Unul din terenurile la care Curtea de Conturi a descoperit că nu s-au încasat toţi banii pentru concesiune se află sub clădirea de sticlă din Piaţa Operei. Şeful Biroului Spaţii-Terenuri, Marius Voicu, susţine că există o sentinţă care obligă Consiliul Local să concesioneze 339 de metri pătraţi firmei SC Art SRL. Chiar dacă sentinţa îi dădea dreptul să concesioneze 339 de metri pătraţi, proprietarul şi-a instalat clădirea pe 600 de metri pătraţi, plătind doar pentru porţiunea concesionată.

„Suprafaţa de teren dintre intrările în pasaj este de 339 de metri pătraţi, restul nu reprezintă teren, ci scări, coborâri”, a motivat Voicu. Acesta a spus că după terminarea proceselor se poate stabili dacă primăria concesionează şi restul de spaţiu, încasând sau nu chiria pentru terenul ocupat pe gratis. „Eu ştiu că se plăteşte la primărie tot ce trebuie”, a spus administratorul „acvariului”, Sorin Secu. Potrivit acestuia, spaţiile rămase goale după plecarea vechilor chiriaşi vor fi redeschise. Pe locul restaurantului chinezesc va fi un restaurant italian.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite