O elevă din Timişoara a făcut o pasiune din performanţă: Are propriul ONG, este olimpică la geografie şi pictează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Csilla Balint a fost desemnată „elevul anului” în 2010, a câştigat zeci de premii naţionale la geografie şi ajută tinerii prin două organizaţii.

O tânără timişoreancă a primit titlul de „elevul anului” la Gala Premiilor în Educaţie 2010. La numai 19 ani, Csilla Balint are un CV impresionant: este olimpică naţională, este fondator al unei organizaţii caritabile din Timişoara şi are ani de activitate în folosul comunităţii în spate. În timpul liber, fata pictează şi face dansuri populare maghiare.

Eleva este fondatorul organizaţiei neguvernamentale „YouthBank” din Timişoara, asociaţie care a ajutat zeci de tineri să îşi pună în practică proiectele şi să ajute, la rândul lor, alţi tineri. Implicarea în activităţi pentru comunitate nu se termină însă aici, pentru tânăra de la Colegiul „Loga“. Csilla este vicepreşedinte al Asociaţiei Speologice Prusik Timişoara, în cadrul căreia s-a ocupat de coordonarea unor serii de tabere prin diferite peşteri din ţară şi de peste hotare.

„Aproape în fiecare week-end sunt plecată în drumeţie. Vizităm peşteri şi am organizat o serie de tabere internaţionale”, povesteşte aceasta. În plus, tânăra a câştigat şi o serie de competiţii naţionale la geografie şi a fost acceptată la patru universităţi europene, unde vrea să se specializeze pentru a schimba imaginea României în lume.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite