Cum să ai succes pe timp de criză: Avantajul patronului fără angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii care şi-au luat inima în dinţi şi s-au aruncat din pasiune în rândul afaceriştilor sunt printre puţinii patroni care, în vreme de criză, au reuşit să-şi ţină afacerile pe linia de plutire, fără prea multe sacrificii.

Secretul lor este acela că nu s-au avântat la prea multe cheltuieli, nici chiar cele de personal, şi au muncit mult pentru ca produsele pe care le oferă să fie de calitate, fără să aibă un preţ uriaş.

Ana Maria Petriţan este una dintre tinerele antreprenoare din Timişoara. Afacerea ei este una inedită, plină de succes. Tânăra, împreună cu prietena sa, Camelia Minişan, organizează de un an întâlniri culinare unde timişorenii pot învăţa cum să pregătească delicii singuri dar se şi relaxează fiind creativi. Formula afacerii lor a rămas una simplă, fără alţi angajaţi. „Fiecare dintre noi are felia ei. Eu mă ocup de partea culinară, de promovarea online, Camelia are grijă de partea de organizare şi de partea creativă a atelierelor", a explicat Ana Maria. Tinerele se bazează mult pe colaboratori şi muncesc atât cât e nevoie pentru a-şi mulţumi clienţii deja fidelizaţi. Afacerea lor nu este deocamdată una mare, dar este profitabilă şi le ajută pe tinere să aibă o siguranţă financiară, dar şI bucuria că fac ceea ce le place.  „Banii pe care îi câştigăm ne ajung să trăim din asta, nu pe picior mare, ci ca familii obişnuite", a mai spus tânăra.

image
Timişorenii s-au pregătit din timp pentru petrecerile cu bal mascat

Cu o investiţie mai mare, de aproape 4.000 de euro, Mihaela Rusu, una dintre puţinele creatoare de costume de bal mascat din Timişoara, îşi asigură liniştea financiară pentru familia ei. Timişoreanca a cumpărat o maşina de cusut performantă, una de surfilat şi materiale de cea mai buna calitate pentru a scoate bani dintr-o pasiune: croitoria. A început să facă tot felul de costume pe care le închiriază la ocazii speciale.„Încă mai recuperz din investiţie. Am cunoscut riscurile de la început şi am ştiut că este un pas bun pentru mine", a spus Mihaela Rusu.  Chiar dacă afacerea ei este una profitabilă pe termen lung, timişoreanca este şi patron şi angajat şi are siguranţa ca atâta timp cât costumele sunt făcute de mâna ei, clientul este mulţumit. „Dacă aş avea angajaţi, aş fi la fel de exigentă ca şi cu mine. Trebuie să aibă pasiune în primul rând", a  mai spus Mihaela Rusu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite