Medicii timişoreni luaţi la bani mărunţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie consultă o pacientă. Foto arhivă
Medicul de familie consultă o pacientă. Foto arhivă

Peste 20 de medici, farmacii şi laboratoare de analize medicale au fost controlate de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate de-a lungul lunii trecute. Cinci dintre aceştia au fost sancţionaţi sau avertizaţi, după ce inspectorii au constatat

Mai bine de 10 medicii de familie şi medicii specialişti, un laborator medical şi cinci farmacii un furnizor de asistenţă medicală spitalicească, un furnizor de asistenţă medicală de urgenţă şi transport sanitar şi un medic din asistenţa medicală de recuperare  şi reabilitare au intrat pe radarul celor de la CJAS. Dintre cele peste 20 de verificări desfăşurate de inspectorii CJAS în luna octombrie, patru au fost neanunţate.

Iaşi: Rezidenţiatul, viză pentru Occident. Cea mai buna studentă de la Medicină susţine astăzi examenul

Scopul controalelor a fost acela de a determina dacă modul de eliberare a concediilor medicale respectă reglementările legii. Inspectorii au acţionat după ce mai muţi angajatori au reclamat nereguli observate în ceea ce priveşte concediile angajaţilor. Doi medici de familie au fost avertizaţi verbal pentru că nu au putut justifica eliberarea unor concedii medicale. Altor trei furnizori de servicii medicale li s-a aplicat o sancţiune de 10 la sută din valoarea contractului cu CJAS pe luna octombrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite