Ajutoare de acasă pentru căpşunarii de peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi timişoreni plecaţi să muncească în Italia şi Spania primesc pachete de la rudele de acasă.

Criza a sărăcit „căpşunarii” din Spania şi Italia, iar ajutorul le vine de acasă prin pachete de curierat. Dorel Petnehazi are o fiică plecată în Spania. Iniţial, fata lui s-a dus departe de casă pentru studii, dar a ales să rămână acolo şi să muncească. Nu câştigă prea mult şi tot familia e cea care o ajută.

„A fost greu când m-am despărţit de fiica mea. Ea a ales să facă studiile în străinătate pentru că universitatea i-a făcut o ofertă bună. A rămas plăcut impresionată de viaţa în Roma, s-a îndrăgostit de un coleg şi a decis să mai rămână acolo. Nu era hotărâtă să se stabilească, dar ne-a spus că merită să acorde o şansă vieţii de acolo decât să regrete”, a spus Dorel Petnehazi. Fiica lui s-a angajat la un magazin alimentar, dar salariul nu a fost niciodată prea mare, astfel că părinţii au fost nevoiţi să o ajute în continuare.

Conserve din România


„Nu i-am trimis niciodată bani pentru că nu ne permitem luxul ăsta, dar odată pe lună îi trimitem ceva mâncare gătită şi conserve. La noi mâncarea e mai ieftină şi mai bună. I-am trimis şi hainele de acasă ca să nu cheltuie prea mulţi bani pe haine noi în Italia”, a mai spus tatăl.

Afaceri bune pentru firmele de transport


Criza economică a adus schimbări importante în activitatea firmelor de curierat extern. „Cererea s-a schimbat cu totul. Avem mai multe curse ca niciodată. În plus, a trebuit să suplimentăm şi cursele destinate doar transporturilor”, a spus Aurel Tolorschi, directorul unei firme de curierat extern din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite