Vânătorul pasionat de arme de colecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a investit foarte mult în acest sport şi rezultatele se văd în amintirile pe care le-a adunat de-a lungul timpului.

Paul Todor a fost pasionat de vânătoare încă din copilărie. De la 15 ani, mergea pe teren cu vânătorii iscusiţi, dar a devenit vânător cu acte în regulă în urmă cu 17 ani. „S-a creat o imagine proastă vânătorilor, potrivit căreia ei sunt pasionaţi să ucidă animale. Să fii vânător înseamnă a respecta o etică. Animalele sunt în primul rând protejate”, a ţinut să precizeze Paul Todor.

Pasiunea pentru acest sport nu are limite, dovadă că bărbatul a investit în vânătoare foarte mult. „Am 14 arme, dintre care una este Holland&Holland, o armă englezească de mare valoare. A fost a unui membru marcant din Comitetul de Conducere al Partidului Comunist”, a povestit vânătorul.

Are alice în umăr

O altă armă din colecţia lui Paul Todor este o puşcă din 1873, de origine austriacă. „Este foarte bine întreţinută şi este perfect funcţională. Inclusiv cureaua de luat pe umăr din piele este originală”, a mai spus Todor. În afară de arme, tânărul a investit şi în maşinile cu care merge la vânătoare, având un Hummer special pentru asta. „Ai nevoie de o maşină suficient de performantă ca atunci când ai nevoie să te ajute. De multe ori sunt colegi care rămân împotmoliţi şi trebuie să-i remorchez”, a mai spus vânătorul, care are şi foarte multe amintiri de la vânătoare.

„A fost un accident. Eram în lanul de porumb, m-am aplecat după fazan şi un coleg nu m-a văzut şi a tras după alt fazan. Am stat două ore în operaţii. Şi acum am şapte-opt alice rămase în umăr”, a mai spus Paul Todor.
Un alt eveniment interesant s-a petrecut la o vânătoare de urşi din judeţul Argeş, când a tras după un urs, dar l-a rănit şi ursul a venit în viteză spre el. „Din câţiva metri am reuşit să trag al doilea foc şi a căzut. Altfel mă ataca”, a mai spus bărbatul.

La vânătoare cu oameni influenţi


În „cariera” sa de vânător, Paul Todor a participat la vânători la care au luat parte şi oameni cu funcţii foarte importante. Unul din partenerii de vânătoare ai bănăţeanului a fost ministrul Agriculturii din Belgia. De asemenea, Paul Todor l-a însoţit la vânătoare în Timiş pe fiul şeicului din Arabia Saudită, dar nu a fugit nici de vânătorile cu VIP-urile mioritice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite