Bradul adus din Danemarca bate molidul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Baciu vinde în Piaţa 700 din Timişoara brazi aduşi din Danemarca
Teodor Baciu vinde în Piaţa 700 din Timişoara brazi aduşi din Danemarca

Pe pieţele din Vest au apărut brazii „stranieri“. Cei din ţară sunt încă în pădure. Un brad din Danemarca are un preţ între 80 şi 400 de lei. Specialiştii vă sfătuiesc să nu vă grăbiţi şi să aşteptaţi să apară şi cei româneşti.

Brazii din Danemarca au fost deja „plantaţi” în Piaţa 700 din Timişoara. Comercianţii spun că au vrut să îşi prindă loc, dar şi să aibă unde ţine pomii de Crăciun. „Ieri am venit şi am vândut şase brazi mai mici. Încă nu se prea vând”, a spus Teodor Baciu, comerciant. El a adăugat că preţul brazilor de import este cuprins între 80 şi 400 de lei. „Unul la doi metri şi un pic costă 400 de lei”, a explicat comerciantul.

Potrivit inspectorilor silvici, odată cu sosirea brazilor româneşti vor începe şi controalele. „Încă nu au apărut brazii româneşti. Avem programate controale pentru perioada următoare”, a spus inspectorul Nicolae Pogan, de la Inspectoratul Silvic din Timişoara.

Monopol şi la Arad

Situaţia de la Arad este asemănătoare celei din Timişoara. Pieţele din oraş au fost invadate de brazii aduşi din Danemarca. Cum comercianţii abia au sosit şi cum nici vremea nu ţine cu ei, vânzările de ieri au stat prost. „Avem brazi de toate mărimile. Preţul lor este între 80 de lei şi 800 de lei, dar mai negociem. Avem şi din aceia mari, pentru biserici sau alte instituţii”, spune Mihai Ovidiu Pop, comerciant.

Arădenii care au trecut prin piaţă au spus că se mai gândesc dacă vor cumpăra brad adus in import, românesc sau artificial. „Este cam scump, dar mai avem timp să studiem ofertele”, spune Raluca Pantea, 30 de ani. Pe pieţele din Oradea şi Hunedoara brazii încă nu au fost scoşi la vânzare.

Brazi în cel mai împădurit judeţ


ll Direcţia Silvică din judeţul Caraş-Severin vine în întâmpinarea reşiţenilor cu o ofertă de invidiat în ceea ce priveşte preţul pomilor de Crăciun. Preţurile sunt similare cu cele de anul trecut. Astfel că cel mai ieftin molid costă chiar mai puţin decât un pachet de ţigări. Brazii şi molizii sunt puşi în vânzare pe data de 13 decembrie, la Piaţa Reşiţa Sud. Direcţia Silvică scoate la vânzare în acest an circa 4.000 de brazi şi molizi pentru Crăciun. Potrivit oficialilor instituţiei, cel mai mic preţ pentru un brad este de 20 de lei, iar cel mai ieftin molid costă 10 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite