24 de curse aeriene întârziate din cauza ceţii de la Timişoara (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile meteo nu au fost de partea călătorilor astăzi. Aeroportul timişorean Traian Vuia este acoperit de nori de ceaţă şi din această cauză 13 avioane nu au mai aterizat aşa cum era planificat. Din această cauză, alte 11 curse aeriene au înregistrat întârzieri.

UPDATE, ora 12.40: Activitatea de pe aeroportul timişorean "Traian Vuia" s-a reluat în jurul orei 11.30. Avioanele au început să aterizeze. Cursele au avut întârzieri de aproximativ patru ore.

O cursă Wizzair de la Madrid care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul timişorean, azi noapte, la miezul nopţii, a aterizat la Budapeste şi 144 de pasageri aşteaptă acum să fie preluaţi şi transportaţi la destinaţie.  Aterizarea a 13 avioane care veneau din Ucraina, Spania, Republica Moldova, dar şi din ţară, a fost imposibilă datorită condiţiilor de ceaţă de la Timişoara. Alte 11 curse care ar fi trebui să preia pasageri de la Timişoara şi să îi transporte spre Bucureşti, Marea Britanie, germania, Italia şi Grecia au înregistrat întârzieri.  

Imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru, activitatea va fi reluată pe aeroportul timişorean. Pentru ca avioanele să aterizeze în siguranţă este nevoie de îndeplinirea mai multor condiţii: existenţa unui echipament special pe aeroport, echipament care există la Timişoara, este nevoie de aparaturi la bordul aeronavelor, dar şi de un echipaj antrenat pentru a ateriza în condiţii de ceaţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite