Gurmanzii au inventat băuturi din fructe şi deserturi delicioase la un atelier culinar (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apoape 30 de timişoreni au participat ieri la un atelier culinar inedit pe o terasă de pe malul Begăi, la care au învăţat cum să pregătească deserturi şi băuturi delicioase din fructe şi legume. Gurmanzii au făcut şi sculpturi în fructe ghidaţi de un decorator profesionist. Cursul culinar a durat trei ore şi a costat 30 de lei.

„Fructmania" i-a cuprins pe toţi cei care au vrut să înveţe cum să prepare cele mai delicioase deserturi din fructe şi să profite din plin de savoarea lor. „Ce ne-am dorit să fie inedit la acest atelier, a fost ca oamenii să scoată maximum din fructe, să înveţe să facă deserturi, gustări foarte sănătoase şi foarte gustoase", a spus Camelia Minişan, unul dintre organizatorii atelierului.

Prima parte a atelierului a fost dedicată combinaţiilor de paste din fructe şi chiar legume, „smoothies", de care timişorenii au fost încântaţi. „Este o idee foarte interesantă şi am aflat multe lucruri noi, spre exemplu nu ştiam că gustul de spanac poate fi mascat de banane. Restul e joacă, decoraţiune", a spus Leila Alvarrine, de 16 ani. În a doua jumătate a atelierului, un specialist în decoraţiuni din fructe i-a învăţat pe participanţi cum să fie inventivi şi să creeze lucruri minunate din pepeni, portocale sau morcovi. „Absolut orice astfel de sculptură în fructe se poate pune la un bufet, un cocteil, la nuntă şi chiar la petrecerile pentru copii", a spus Pavel Kiss, sculptor în fructe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite