Proprietarii apartamentelor de vânzare din Timişoara şi-au adaptat preţurile la “Prima Casă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin programele de creditare por fi achiziţionate apartamente şi cu patru camere în Timişoara
Prin programele de creditare por fi achiziţionate apartamente şi cu patru camere în Timişoara

Majoritatea tranzacţiilor imobiliare care au loc în oraşul de pe Bega sunt realizate prin programe de creditare pentru locuinţe, în top fiind programul "Prima Casă". Tocmai de aceea, plafonul preţului maxim în cazul apartamentelor cu două camere din capitala Banatului se stabilizează în limita finanţării prin program.

Achiziţionarea unei locuinţe cu banii jos este foarte rară, aşa că agenţii imobiliari şi cumpărători individuali căută doar cele mai atrăgătoare oferte care se încadrează în 60.000 de euro. „Nu am mai avut proprietăţi scumpe. Majoritatea sunt vânzări prin «Prima casă», unele schimburi şi licitaţii", a spus Andrei Văcaru, agent imobiliar. Tocmai din acestv motiv, preţurile locuinţelor care se încadrează în programele de creditare se stabilizează. Astfel, proprietarii de apartamente şi dezvoltatorii imobiliari s-au văzut nevoiţi să-şi adapteze preţurile la piaţa actuală, ce tinde să se echilibreze.

Chiar şi un apartament cu trei camere decomandat, două băi, două balcoane în zona Lipovei din Timişoara poate fi cumpărat cu până la 60.000 de euro. Mai mult decât atât, în Calea Aradului un apartament cu patru camere de aproximativ 80 de metri pătraţi se încadrează în plafonul de 60.000 de euro. Nici apartamentele cu două camere, în blocuri noi, nu costă mai mult. Astfel, pot fi cumpărate apartamete cu două camere şi cu 55.000 de euro în clădiri ridicate în 2001.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite