Cum să faci profit în plină criză din vânzarea de terenuri la cele mai mici preţuri din ultimii trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terenurile din zonele care erau de lux înainte de criză au ajuns la jumătate de preţ. Totuşi, în unele zone proprietarii s-au plictisit să mai aştepte cu semnul "de vânzare" la poartă aşa că au coborât preţurile foarte jos, oferind cumpărătorilor şansa rară de a face un mic profit din terenuri pe timp de criză.

Moşniţa Veche este una dintre localităţile din imediata apropiere a Timişoarei unde foarte mulţi s-au înghesuit să-şi cumpere teren pentru vile, înainte ca problemele financiare să pună la pământ imobiliarele, în special sectorul terenurilor. Acum, la Moşniţa preţurile au coborât până chiar la jumătate decât erau în urmă cu doi, trei ani. Un studiu al imobiliare.ro arată că, în prima lună a lui 2011, un metru pătrat de teren la Moşniţa Veche costă în medie aproximativ 20 de euro, cu aproape 10 euro mai puţin ca în aceeaşi lună a lui 2010.

Preţurile joase sunt avantajoase pentru cei care vor să construiască într-un timp scurt o casă în localitate. Alexandru Preoteasa a cumărat un teren în Moşniţa Veche, un teren de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, pe care proprietarul l-a dat sub preţul pieţei. „În decembrie l-am cumpărat cu 15 euro metrul pătrat. A fost o oportunitate. Proprietarul a vrut să-l vândă urgent. Acum doi ani, un metru pătrat era între 40 şi 45 de euro. Eu nu am luat terenul la preţul pieţei să aştept să crească preţurile. L-am luat pentru că era o oportunitate", a spus tânărul de 22 de ani.

Investitorul are propria afacere cu imobiliare şi, pentru el criza este un moment de investiţie. "Scăderea cea mai mare s-a înregistrat pe terenurile fără utilităţi, în extravilan, undeva la 70 la sută şi continuă să scadă. Piaţa s-a reorientat. Pe terenurile unde sunt utilităţi, scăderea s-a oprit undeva la începutul lui 2010. Acum un metru pătrat costă în medie 24 de euro. Practic, acum se cumpără doar ca să se construiască într-un termen foarte scurt, doi trei ani", a spus Alexandru. La nici o lună de la achiziţionarea terenului şi postarea anunţurilor de vânzare tânărul a primit deja numeroase oferte şi a reuşit să îl vândă cu aproximativ 22 de euro pentru fiecare metru pătrat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite