Alexandru Filip, pasionatul de fotografie şi video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Filip
Alexandru Filip

Tânărul timişorean a lăsat camera de filmat pentru aparatul de fotografiat, iar oamenii şi peisajele îi sunt subiecte.

PROFIL
Născut. 26.03.1984, Timişoara
Studii. Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată, Timişoara
Experienţă. 5 ani de televiziune
Familie. Necăsătorit, fără copii

De o viaţă, Alexandru Filip filmează. A început cu aniversările şi plimbările în judeţ, după care a ajuns să îşi petreacă tot mai mult timp în mijlocul evenimentelor care schimbă viaţa concetăţenilor. Accidente, omoruri sau catastrofe, Alexandru Filip a fost prezente la toate. După cinci ani petrecuţi în televiziune, tânărul de 26 de ani a ales să lase camera de filmat, cel puţin pentru moment, şi să se dedice unui mai vechi hobby: fotografia. Pe blogul personal pot fi găsite mostre ale realizărilor, de la peisaje urbane, până la simpli trecători.

„Cred că o simpă poză poate transmite la fel de multe idei şi sentimente ca o filmare. O poză trebuie să fie inteligentă, chiar dacă aparatul e de ultimă generaţie. Pe fiecare poză se impregnează gândurile tale, starea psihică din acel moment. Nu toată lumea e făcută pentru a poza, la fel cum nu toată lumea e fotogenică”, explică Alexandru.

Muzică online


Tânărul recunoaşte că mai are momente în care îşi aduce aminte de camera video, însă preferă să stea departe de ea. Vrea să se dedice şi altor pasiuni, printre care se află şi muzica. A început cu simple reorchestrări, iar în prezent compune melodii, care pot fi găsite în mediul online. „Prefer să reorchestrez melodiile. Nu am pretenţia că sunt un expert. Nu caut decât să creez lucruri care să îmi placă mie şi prietenilor mei. Dacă ei sunt fericiţi, atunci înseamnă că nu mi-am pierdut timpul”, mai adaugă fotograful.

Ultimul proiect a lui Alexandru Filip e reprezentat de propriul blog, pe care încearcă să îl dezvolte. Preferă să scrie puţin şi să posteze mai multe imagini, pe care le comentează în două-trei cuvinte.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ce îţi place cel mai mult la Timişoara?

Îi iubesc pe timişoreni pentru că sunt aparte, sunt oameni mai buni, mai înţelepţi, mai chibzuiţi, mai simpatici. Oraşul are o arhitectură specială, iar cetăţenii chiar se străduiesc să se respecte între ei. E plăcut că ai ocazia să auzi în centrul Timişoarei atâtea limbi diferite. O simplă cafea consumată la o terasă din centrul oraşului poate fi o lecţie de multiculturalitate.

Ce nu îţi place la Timişoara?

În oraş există prea mult maşini, deci prea multă poluare. Ca atare, apar locuri de parcare şi disperare spaţiul verde.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite