O singură elevă din întreg judeţul a intrat cu 10 la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Timiş care au terminat clasa a opta au aflat, mai devreme decât trebuia, dacă au intrat la liceul la care şi-au dorit. Cu toate că repartizarea computerizată a elevilor absolvenţi era programată să aibă loc astăzi, aceasta a avut loc cu o zi înainte şi proaspeţii boboci au scăpat mai repede de emoţii.

În judeţul Timiş, dintre cei 5.742 de elevi care au absolvit şcoala generală şi s-au înscris în cursa pentru un loc la liceu, doar 5.200 au fost repartizaţi la şcoli în funcţie de preferinţe şi, dintre aceştie, o singură elevă, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva", a avut nota maximă şi îşi va continua studiile la Liceul „Grigore Mosil" din Timişoara. Aceştia vor ocupa cele peste 200 de clase care vor funcţiona în Timiş. Restul tinerilor care nu au fost repartizaţi, fie nu au selectat suficiente opţiuni, pentru a fi siguri că au şanse, fie au greşit când au completat fişele.

Majoritatea celor care s-au înscris la un liceu au făcut-o cu medii între 7 şi 7,99, mai bine de 1.400 de elevi fiind în această situaţie. Elevi care au fost admişi la licee cu note între 6 şi 6,99 au fost la fel de mulţi ca cei care au intrat cu medii între 8 şi 8,99. Doar puţin peste 800 de tineri se pot lăuda că au avut medii mai mari de 9 şi puţin peste 100 au avut medii sub nota 5.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite