GALERIE FOTO: Două tramvaie s-au ciocnit în centrul Timişoarei: 17 călători au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier în zona Maria din Timişoara este afectat de un accident care a avut loc acum câteva minute între două tramvaie. Echipaje de poliţie, dar şi medici de pe ambulanţă sunt în acest moment la faţa locului.

UPDATE, ora 12.05: Medicii care au intervenit la accident au trimis opt dintre călători spre Spitalul Municipal din Timişoara. Printre aceştia a fost şi una dintre vătmăniţele care conduceau tramvaiele implicate în accident. Femeia a suferit, potrivit medicilor de la spital, un traumatism cranio-cerebral acut închis şi rămâne internată pentru supraveghere medicală. Un alt călător rdtr consultat pentru a vedea dacă are sau nu clavicula ruptă. Dintre cei opt călători, alţi doi, care au suferit răni la faţă, au fost transferaţi la Clinica de Maxilo-Faciale din Timişoara. Patru călători au plecat acasă pentru că au avut răni superficiale.

UPDATE, ora 11.10: Reprezentanţii RATT spun că nu au mai întâlnit un accident de o asemenea gravitate până acum. Răniţii au fost transportaţi cu zece ambulanţe la Unităţile de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal şi a Spitalului Judeţean. "Pacienţii au suferit traumatisme cranio-faciale. traumatisme toracice. Un singur pacinet a fost în stare mai gravă, dar a fost stabilizat. Triajul lor se face la nivelul celor două spitale. Medicii de la urgenţe decid, în funcţie de gravitatea rănilor, dacă vor fi internaţi sau dacă vor avea nevoie doar de îngrijiri medicale", a spus Carmen Dehelean.

image

UPDATE, ora 11.00: În acest moment a fost reluată circulaţia rutieră dar şi parţial a tramvaielor în zona unde a avut loc accidentul. Unul dintre tramvaiele implicate în coliziune a fost tras de pe şine şi în aceste clipe se încearcă înlăturarea celui de-al doilea tramvai. "Din primele cercetări ale poliţiei, cele două vătmăniţe de pe tramvai au permis de conducere.



Din declaraţiile acestora, una dintre ele circula până acum doar pe linia 6, dar azi a fost mutată pe linia 1, şi se pare că greşeala a fost a celei care nu era obişnuită cu noul traseu. Vom stabili pe câte zile îi va fi suspendat permisul", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş. În final, numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la 17.

image
image

UPDATE, ora 10.23: Vatmaniţa care a provocat accidentul are toate actele necesare unui şofer de mijloc de transport în comun. Rămâne ca reprezentanţii RATT să stabilească ce experienţă avea. "În cazul în care era aspirantă sigur circula cu însoţitor. O să se facă o anchetă internă şi  în urma ei se va ajunge la o concluzie", a spus Cosmin Bradu, purtător de cuvânt în cadrul RATT.

image

UPDATE, ora 10.23: Cele două tramvaie circulau din direcţii diferite şi s-au ciocnit datorită unui macaz care nu a fost schimbat cum trebuia. Unul dintre vatmanieste audiat de poliţişti dar şi de un echipaj al RATT. Vatmaniţa care a schimbat greşit macazul era începătoare şi a suferit răni grave în zona pieptului şi a capului. Aceasta a fost preluată de medicii de pe ambulanţă şi transportată la spital.

image

Călătorii au suferit lovituri la cap sau la membre, unii dintre ei fiind transportaţi la Spitalul Municipal sau Spitalul Judeţean din Timişoara cu fracturi. Un singur călător şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost preluată de echipajul mobil de terapie intensivă. "Este posibil ca unii dintre ei să necesite internare, dar triajul se va face la cele două spitale", a spus Carmen Dehelean, director al Serviciului de Ambulanţă a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Circulaţia tramvaielor este oprită în zona Maria urmând ca echipele de intervenţie ale Regiei Autonome de Transport din Timişoara să asigure fluidizarea transportului în comun. Vom reveni cu amănunte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite