Timişoreanul Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena, hoinăreşte în lume după talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Holender s-a întâlnit cu mai mulţi cunoscuţi  în faţa Filarmonicii Banatul
Ioan Holender s-a întâlnit cu mai mulţi cunoscuţi în faţa Filarmonicii Banatul

După ce şi-a încheiat activitatea în cadrul uneia dintre cele mai importante instituţii de cultură din Europa, timişoreanul a încheiat o colaborare cu o alta, dar de data aceasta de peste ocean. Este pensionar din vară, dar cu toate astea lucrează mai mult decât atunci când era angajat.

Ioan Holender este unul dintre personajele cu care Timişoara se poate mândri. Este omul care a ocupat cel mai mult timp funcţia de director al Operei din Viena, timp de 19 ani. Vara trecută a ieşit la pensie, însă a descoperit că are mai mult de lucru decât ca angajat. El a primit o ofertă să devină consilier pe Europa pentru Opera Metropolitan din New York.

Realizator radio-TV


„Călătoresc mai mult decât am făcut-o în 20 de ani. Funcţia asta îmi cere să văd artişti, muzicieni, dirijori din toată Europa, care ar putea ajunge la Metropolitan”, a declarat Holender.

Bănăţeanul a găsit deja un contrac şi pentru un muzician din România. „Anita Hartig e din Braşov. Le-am spus că în 3-4 ani va fi foarte importantă. A fost chemată la audiţii o săptămâna la New York şi a primit un contract pentru sezonul 2013-2014”, a mai spus Holender.
Pe lângă munca de consilier şi căutător de talente pentru Metropolitan Opera, Ioan Holender moderează o emisiune la Servus TV şi are o emisiune săptămânală la Radio ORF 1. „Nu credeam că un biet pensionar poate să fie aşa de ocupat”, a glumit maestrul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite