Ziua Mondială a Poeziei, sărbătorită cu numeroase evenimente în mediul cultural timişorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amatorii de literatură au de unde alege
Amatorii de literatură au de unde alege

Ziua Mondială a Poeziei, 21 martie, a fost stabilită de UNESCO în 1999 cu scopul de a promova citirea, scrierea, publicarea şi predarea poeziei. Timişoara oferă mai multe variante de petrecere a timpului pentru amatorii de versuri.

Poezia, muzica şi apa se întâlnesc miercuri, la ora 17.00 la Staţia de tratare a apei Urseni, de pe Calea Urseni, nr. 26, din Timişoara. De Ziua Mondială a Poeziei, publicul amator de poezie se poate întâlni astfel cu autori timişoreni, pentru lecturi şi discuţii, într-un loc mai puţin convenţional.

Evenimentul poartă numele de "Samovarul literar" şi este organizat de Aquatim, Biblioteca Centrală Universitară "Eugen Todoran" şi Asociaţia Culturală Ariergarda. Participă poeţii Simona Constantinovici, Ana Maria Puşcaşu, Marius Ştefan Aldea, Aleksandar Stoicovici, Robert Şerban, Tudor Creţu, Marcel Tolcea, Eugen Bunaru, Adrian Bodnaru, Borco Ilin, Andrei Chiş. Discuţiile vor fi moderate de Robert Şerban, Viorel Marineasa şi Daniel Vighi. La atmosfera serii vor contribui, cu ritmuri de jazz, muzicienii Liviu Butoi şi Tony Kuhn. Intrarea este liberă.

Samovarul literar aşteaptă iubitorii de literatură şi muzică într-una din cele mai spectaculoase clădiri din Timişoara, aflată în patrimoniul Aquatim. Grupul de fântâni nr. 1, de la vechea uzină de apă a Timişoarei, în prezent aparţinând staţiei de tratare Urseni, este o clădire proiectată de arhitectul Laszlo Szekely la începutul secolului trecut, în stil Secession maghiar. Aceasta seamănă izbitor cu un OZN, fapt pentru care fotografiile sale de pe Google Earth au atras atenţia internauţilor din toată lumea.

O altă opţiune pentru petrecerea Zilei Mondiale a Poeziei este oferită de Fundaţia Culturală „Orient Latin”, Facultatea de Muzică şi Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România. La sala "Orfeum" a Facultăţii de Muzică, începând cu ora 15.00, vor avea loc lansări de carte şi recitaluri actoriceşti şi muzicale, alături de Cornel Ungureanu, Ilie Chelariu, Ionel Bota, Adrian Dinu Rachieru, Doru Iosif, Vladimir Jurăscu şi mulţi alţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite