VIDEO Unul dintre cei mai apreciați DJ ai anilor '90, iniţiator al fenomenului Members of Mayday, vine la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Regional de Afaceri Timișoara găzduiește sâmbătă a noua ediție a House Parade Romania 2012. Printre cei care vor asigura fondul sonor se numără şi DJ Westbam, unul dintre "pionierii" muzicii techno.

Petrecerea de la CRAFT începe la ora 22.00, la "pupitru" urmând să treacă patru DJ cu nume rezonante în techno, trance sau dubstep. Unul dintre ei este Maximilian Lenz, pe numele său de scenă Westbam. Neamţul din Münster şi-a început cariera de DJ în 1983, în oraşul natal, iar în 1984 s-a mutat la Berlin, unde a şi scos primul său disc. Westbam a fost unul dintre DJ-ii participanţi la prima ediţie a Love Parade, în 1989, iar în 1991 a organizat prima petrecere "rave" sub denumirea "Mayday". A fost cea mai mare petrecere de acest gen până în acel moment, cu peste 5.000 de participanţi, iar "Mayday" avea să devină un nume foarte cunoscut nu doar în rândul iubitorilor de muzică electronică.

În aproape 30 de ani de carieră, DJ-ul german a scos opt albume sub numele Westbam, pe lângă multe alte discuri "single" şi nenumărate colaborări şi proiecte, cum ar fi Members of Mayday sau Mr. X & Mr. Y.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite