Weekend cu teatru pentru părinţi şi copii, petreceri şi muzică pe toate gusturile la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de săptămână oferă timişorenilor, pe lângă o vreme răcoroasă, dar blândă, şi nenumărate posibilităţi de petrecere a timpului liber, cu muzică, teatru şi alte evenimente pe toate gusturile.

Vineri, de la ora 18.00, Opera Naţională Română din Timişoara deschide stagiunea cu "Faust", de Charles Gounod. De la aceeaşi oră, Teatrul Maghiar ne propune piesa "Devianţă", iar Colegiul de artă "Ion Vidu" găzduieşte un concert cu ocazia Zilelor Şcolii Muzicale Timişorene. Teatrul Naţionale Timişoara ne oferă opţiuni pentru ora 19.00: la Sala 2 este "Cabaretul cuvintelor", iar în Studio 5 se joacă "Crize". De la aceeaşi oră, Filarmonica Banatul ne invită la sala Capitol pentru un eveniment special: un concert simfonic cu participarea unor solişti din străinătate şi a corului din Busan (Coreea de Sud).

După cultură, petrecerea poate începe cu stand-up comedy, pentru că Doru Octavian Dumitru revine pe scenă, de la ora 21.00, la Porto Arte. De la aceeaşi oră, în Daos este programat concertul timişorenilor de la Desant, cu ocazia lansării albumului "Joc de noroc". În deschidere, formaţia cărăşeană Attis. De la ora 22.30, în Club 30 concertează reprezentanta Timişorei la Vocea României, Fely, iar de la ora 23.00, în Heaven Studio, cântă Antonia. Centrul de Afaceri găzduieşte şi în acest weekend muzică electronică. Vineri, de la ora 23, începe Music Forms, cu Benny Page (UK), urmat de Fanu (Finlanda), Leizaboy și Newgotti.

Sâmbătă, de la ora 11.00, Teatrul "Merlin" dă startul Festivalului Internaţional "Noi credem în poveşti". Timp de trei zile, Timişoara va găzdui şapte piese de teatru pentru copii, dar şi două colocvii pe această temă. Cel mai important eveniment de jazz şi blues din Timişoara ajunge anul acesta la ediţia cu numărul 22. Gala blues-jazz „Kamo", numită aşa în memoria chitaristului Bela Kamocsa are loc sâmbătă şi duminică, la Sala Capitol. Concertele la care participă artişti români, maghiari şi sârbi încep la ora 18.00. Şi sâmbătă, Teatrul Naţional are două reprezentaţii de la ora 19.00: în Sala Mare, Răzvan Mazilu pune în scenă "Remember", iar la Sala 2 este din nou "Cabaretul Cuvintelor".

De a ora 19.30, Casa Studenţilor găzduieşte a patra ediţie a Rubicon Assault Metal Night, la care participă formaţiile Cap de craniu, Deliver the God, Kultika şi Skullp. Rock se va auzi şi în Daos, de la ora 21.00, unde cântă americanii de la Secret Chiefs 3. La Centrul de Afaceri continuă Music Forms, de la ora 22.00, cu Thomas Melchior (Germania), Dan Andrei, Zefzeed şi Charlie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite