Voluntariatul le oferă tinerilor şansa de a participa gratuit la traininguri şi evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalurile organizate de voluntari aduc cu reţeta folosită în campaniile electorale, la care pun umărul membrii tineri. Voluntariatul le oferă tinerilor şansa de a participa gratuit la numeroase traininguri şi evenimente.

Caravana ONGFest poposeşte anul acesta în Timişoara în zilele de 8 şi 9 octombrie, în Piaţa Unirii. 35 de astfel de grupuri, împreună cu filiale ale organizaţiilor naţionale, vor lua parte la festival. La nivel naţional, peste 400 de ONG-uri şi-au anunţat participarea. Evenimentul este la a treia ediţie, iar anul acesta se axează pe teme precum economia socială, voluntariatul şi spiritul civic.

Training gratuit

Voluntariatul le oferă tinerilor şansa de a participa gratuit la traininguri şi evenimente. Lucrul acesta diferă însă, în funcţie de mărimea fiecărui oraş, conform exemplului dat de Anca Babeţ, proaspăt aleasă preşedinta Organizaţiei Studenţilor Universităţii din Timişoara (OSUT). Despre interesul faţă de activităţi extracurriculare, povesteşte: „Am vrut să mă înscriu la un partid politic, pentru că atunci când eram în liceu, la Lugoj, toţi erau membri de partid”. Venită apoi la facultate în Timişoara, spune că a devenit membru OSUT „pentru a nu pierde timpul, pentru a nu dormi” şi abia apoi a devenit activă în cauza studenţească. „Sunt din ce în ce mai puţini tineri în partide şi tot mai puţini merg să voteze”, a spus Iulius Jugănaru, preşedintele Organizaţiei Tineretului Liberal din Timişoara. Acesta s-a înscris în partid la 21 de ani, „pentru a face şi altceva”. El admite că tinerii sunt iniţial atraşi şi de petrecerile date de organizaţii, şi de nevoia de socializare.

Andrei Zorilă face parte din Organizaţia Tineretul Democrat-Liberal din 2007. S-a înscris pentru că era simpatizant al ideologiei. „Credeam în doctrina de dreapta şi nu am devenit membru pentru a primi ceva, aici nu există pomeni”, a spus Andrei. Nicu Bitea, preşedintele Tinerilor Democrat-Liberali, susţine că în partid „se înscriu tineri care vor să devină politicieni, care vor să facă o carieră în domeniu”.

 Anual, OSUT organizează campanii de recrutare la toate facultăţile UVT. Membrii activi împreună cu voluntarii OSUT însumează 130 de studenţi. Numărul tinerilor înscrişi în fiecare dintre partidele sus-menţionate depăşeşte 1.500.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite