GALERIE FOTO În judeţ sunt cu 450 de metri cubi de gunoaie mai puţin după acţiunea Let's do it, Timiş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii în acţiune. FOTO: Let's do it, Romania!
Voluntarii în acţiune. FOTO: Let's do it, Romania!

Campania "Let's do it, Romania" a ajuns, în week-end-ul trecut, la a patra ediţie. Datele au fost acum centralizate şi, în Timiş, au participat peste 2.700 de voluntari, care au adunat nu mai puţin de 6.183 de saci de gunoi.

Organizatorii sunt bucuroşi de faptul că acţiunea are un succes deosebit în rândul tinerilor, 60 la sută dintre participanţii la cel mai recent "raid" de curăţenie fiind elevi. La acţiunea de la Pădurea Verde au participat 161 de elevi, dintr-un total de 276 voluntari, şi au fost adunaţi 435 de saci cu gunoi. 320 dintre aceşti saci au fost adunaţi în zona Aleea Pădurea Verde, Camping, Manej, Calea Lugojului spre semnul cu "Drum Bun", la ieşirea din Timişoara. Însă, conform celor implicaţi în acţiune, această zonă este încă foarte murdară.

Zona de teren intravilan cuprinsă între Strada Legumiculturii şi Strada Recoltei a fost curăţată de voluntarii de la Şcoala Nr. 13. Cei 34 de elevi, însoţiţi de cinci adulţi, au adunat 110 saci cu gunoi. O altă zonă de interes pentru Timişoara a fost cea de-a lungul străzilor Centură şi Grigore Alexandrescu, de-o parte şi de alta a Caii Torontalului. Aici au ajutat la ecologizarea zonei cei de la Penitenciarul Timişoara, care au adunat 170 de saci.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO!

Voluntarii în acţiune. FOTO: Let

Dintre cele 33 de primării din judeţ implicate în actiunea din aceasta toamnă, s-au remarcat prin numărul mare de voluntari Timisoara, Lugoj, Bethausen, Giroc şi Mosnita Noua, cu peste 150 de oameni fiecare. Număr mare de voluntari, peste 100, au numărat şi Dumbrăviţa, Ciacova, Lenauheim, Liebling, Săcălaz şi Variaş.

Din punct de vedere al volumului de gunoi adunat, pe primele locuri se situează Dumbrăviţa, cu 1.430 de saci, şi Moşniţa Nouă, cu 1.030. Împreună, cele două primării au adunat 42 la sută din volumul total de gunoi strâns în această toamnă.

Organizatorii campaniei avertizează că mai sunt multe zone care, fără o mobilizare importantă din partea autorităţilor locale şi fără sprijinul voluntarilor, nu vor putea fi ecologizate. Două zone în care echipa EcoStuff Romania (organizator al campaniei Let's Do It, Romania! în judeţul Timiş) intenţionează să organizeze în viitor acţiuni punctuale sunt Săcălaz şi Moşniţa Nouă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite