Un bătrân din Timişoara a supravieţuit trei zile singur în pădure, în Vâlcea, după ce s-a rătăcit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iancu Jurcă, în vârstă de 71 de ani, se afla la tratament în staţiunea Băile Olăneşti. Ieşit la plimbare, a urmat o potecă nemarcată şi s-a rătăcit în zona Piatra Cerbului. A fost dat dispărut luni.

Când şi-a dat seama în ce situaţie se află, timişoreanul a sunat la 112 şi a solicitat ajutor. Căutarea a devenit mult mai dificilă după ce bătrânul, rămas fără baterie la telefon, a părăsit locul pe care îl indicase celor de la Salvamont, de frica animalelor sălbatice. Iancu Jurcă s-a încălzit alergând şi şi-a făcut un culcuş din frunze, iar timp de trei zile nu a mâncat nimic.

În urma căutărilor efectuate de echipe de poliţişti, salvamonţişti şi voluntari, însoţiţi şi de un câine de urmă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea, în mai multe zone muntoase, Iancu Jurcă a fost găsit aseară, după ora 18.00 într-o vale greu accesibilă, dintre punctul Piatra Cerbului şi punctul Răporoasa din Băile Olăneşti.

Bărbatul era conştient şi comunica, dar era extenuat fizic, deshidratat şi în şoc hipotermic. Iancu Jurcă a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde va rămâne până se va întrema. Timişoreanul intenţionează să îşi continue sejurul după ce va fi externat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite