Nicolae Robu: "Este păcat că poporul român are de suportat încă doi ani ultimul preşedinte comunist din Europa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei şi şeful PNL Timiş a avut o reacţie dură la aflarea deciziei Curţii Constituţionale în privinţa referendumului. Robu este de părere că statul român are mari carenţe în organizare şi funcţionare.

Iată în întregime reacţia lui Nicolae Robu, făcută publică printr-un comunicat:

"Este păcat că poporul român are de suportat încă doi ani un preşedinte ca Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist rămas încă la putere în Europa. Această acţiune de suspendare a preşedintelui ţării a dezvăluit mari carenţe  în organizarea şi funcţionarea statului român. Este aberant ca o Curte Constituţională cu prerogative atât de importante, practic nelimitate - şi aceasta este o altă problemă! -, să fie constituită prin vot politic. Este aberant să existe legi - şi încă foarte importante! - atât de neclare cum avem noi. Este penibil, în era informaticii, să nu existe o evidenţă a populaţiei precisă şi mai ales ca la generarea listelor electorale permanente să apară erori şi faţă de evidenţa existentă. Oricum, Traian Băsescu a fost total delegitimat din punct de vedere politic, câtă vreme 7,4 milioane de cetăţeni s-au pronunţat pentru demiterea sa - cu peste 50 de procente mai mulţi decât cei ce l-au ales în 2009! - şi doar 0,9 milioane pentru păstrarea sa în funcţie. În altă ordine de idei, Guvernul trebuie să convingă, în perioada imediat următoare, că este cinstit, competent şi eficient, ignorând provocările lui Traian Băsescu, provocări care nu au cum să nu apară, aşa cum a făcut-o Guvernul Tăriceanu. Poporul are nevoie de rezultate şi există toate premisele pentru producerea lor. Să le producem, atunci!".

Plenul Curţii Constituționale s-a reunit marți, la ora 10.00, pentru a decide asupra validităţii referendumului pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. După două ore de şedinţă, cei nouă judecători au decis cu majoritate de voturi invalidarea referendumului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite