Interlopul Torj a fost achitat din lipsă de probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul-interlop din comuna timişeană Biled, Lucian Torj, acuzat că a condus cea mai periculoasă grupare interlopă din Banat, a fost achitat de Tribunalul Timiş. Torj a primit totuşi o condamnare de un an pentru o înşelăciune prin care a furat un cal maro.

La dosarul cauzei există şi mai multe mărturii date împotriva membrilor din clanul Torj. Una dintre ele îi aparţine unui ofiţer sub acoperire, venit în Timişoara ca şi om de afaceri care vrea să investească aici. Martorul cu identitate protejată a spus că Lucian Torj a fost foarte ferm în gesturile sale.

„La un moment dat a făcut afirmaţia că, chiar dacă pierde într-o afacere câteva sute de mii de euro, mai investeşte doi euro într-un glonţ, astfel încât să moară cel care l-a înşelat şi va înscena un accident de vânătoare. A şi scos glonţul din buzunar şi ni l-a arătat la masă", se arată în declaraţia dată de martorul protejat, Nicolae Adrian Fulgeanu.

Pedepse pentru locotenenţi

În ciuda eforturilor procurorilor DIICOT de a obţine condamnarea lui Torj, judecătorul Tribunalului Timiş, Flavius Ionescu, a considerat că împotriva lui Lucian Torj nu există probe care să ducă la condamnarea sa pentru faptele de violenţă de care a fost acuzat. Astfel, Torj a fost achitat pentru şantaj, trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„Achitarea a venit ca urmare a lipsei probelor împotriva clientului meu", a declarat avocatul lui Torj, Mihai Paşca. Dacă Lucian Torj a scăpat ieftin, subalternii săi au primit pedepse dure, cuprinse între 3 şi 16 ani de închisoare. Sentinţa emisă în cazul Torj poate fi atacată cu apel.

Scene de film cu mafioţi şi interlopi: "Dacă pied câteva sute de mii de euro într-o afacere, mai investesc doi euro pentru un glonţ"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite