Primul român care l-a felicitat în persoană pe noul preşedinte al Serbiei este un bănăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Borivoi Nicolici (dreapta), alături de noul preşedinte al Serbiei
Borivoi Nicolici (dreapta), alături de noul preşedinte al Serbiei

Omul de afaceri Borivoi Nicolici a fost invitat la petrecerea pe care tizul său, Tomislav Nikolici, a organizat-o în satul natal, la două zile după învestirea oficială în funcţia de preşedinte a statului vecin.

Bănăţeanul, care de mai bine de două decenii promovează relaţiile de prietenie între Serbia şi România, ajungând astfel să aibă mulţi prieteni de partea cealaltă a graniţei, a fost una dintre cele 100 de persoane invitate la petrecerea din Baicetina.

"Actualul şef de stat al Serbiei îşi petrece zilele de sfârşit de săptămână în satul său natal, alături de consăteni, lucrând pământul tatălui său. Se vorbeşte pe aici că Toma are cea mai bună ţuică din sat, pe care el însuşi a numit-o «Pălinca lui Toma», fapt de care s-au convins toţi oaspeţii", a povestit Borivoi Nicolici, care a primit cadou o sticlă din deja celebra licoare.

Cărăşeanul nu a mers nici el cu mâna goală, dăruindu-i preşedintelui Serbiei colecţia de cărţi "Punţi de prietenie", scrise împreună sârbul cu Sveta Magiarevic, şi o sticlă de vin românesc. De asemenea, Borivoi Nicolici l-a invitat pe Tomislav Nikolic să viziteze comunitatea sârbă din România şi speră ca nu peste mult timp să aibă ocazia de a-l întâmpina pe preşedintele Serbiei pe Clisura Dunării cu pâine şi sare, aşa cum au fost întâmpinaţi şi invitaţii de la micul banchet.

Satul Baicetina, de unde provine noul preşedinte al Serbiei, este o mică localitate la poalele muntilor Gledici, nu departe de Kraguievaţ. Are doar 13 case cu 24 de alegători care, bineînţeles, l-au votat în unanimitate pe Tomislav Nikolic.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite