Grădiniţă specială, pentru copiii care vor să înveţe prin joacă biologie, matematică sau economie GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O instituţie de învăţământ oferă preşcolarilor o programă ieşită din comun. Dincolo de activităţile obişnuite, aici micuţii pot lua contact şi cu domenii mult mai „serioase", prin metode distractive.

Dincolo de activităţile obişnuite, copiii şi părinţii lor pot opta pentru 12 module tematice: matematică, economie, tehnologie, ştiinţele Pământului, biologie, ştiinţele naturii, astrologie, literatură, comunicare, artă şi teatru, lecţii şi obiective de viaţă, dar şi creativitate. Este vorba despre franciza internaţională Fast Track Kids.



GALERIE FOTO

Academia Fast Track Kids

„Academia nu îşi propune să înlocuiască graniţele, ci să colaboreze şi să complementeze programa şcolară standard. Orice copil are parte de o educţie completă, menită să-l pregătească pentru şcoală şi pentru intreaga viaţă", a declarat Adina Ciobotariu, manager al afacerii.

Învăţare după metode occidentale

Copiii au parte de un mediu de învăţare distractiv şi motivant, putând creşte încrezători şi plini de viaţă. Activităţile se desfăşoară într-un context care vizează educarea şi dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor.

„Alături de instructori specializaţi, copiii învaţă experimentând şi, totodată, au ocazia să-şi exprime şi gestioneze sentimentele şi emoţiile. Părinţii, la rândul lor, îşi însuşesc aceste metode şi tehnici folosite în lucrul cu cei mici şi se dezvoltă, astfel, personal şi profesional. În cei cinci ani de când sistemul este prezent în Timişoara, părinţii şi cadrele didactice au putut observa un randament crescut al copiilor, o mai mare disponibilitate spre învăţare, creativitate", a mai spus Adina Ciobotariu.

Proiectul merge mai departe şi fără iniţiator

Franciza internaţională Fast Track Kids este o iniţiativă a cunoscutului medic psihiatru timişorean Ovidiu Sturz, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină, în această vară. Franciza a fost obţinută încă din anul 2007, iar rudele lui Ovidiu Sturz mărturisesc că totul a început ca un hobby, de dragul copiilor.

După ce iniţiatorul proiectului şi-a pierdut viaţa, soţia lui, Sanda, alături de educatoarele care au lucrat cu copiii au fost încurajate de părinţi să nu renunţe. Acum se află în faţa primului an şcolar fără omul care a pus pe picioare „academia".

Descoperă pasiunea pentru învăţare

Copiii care sunt înscrişi la cursuri sunt supuşi la o şedinţă demo, urmată de alegerea programului adecvat vârstei şi dezvoltării sale. Tarifele sunt cuprinse între 200 şi 270 de lei, patru şedinţe. În România se găsesc 14 astfel de grădiniţe.

"Cei care vin sunt copii normali, care ajung să se descopere prin programele noastre educaţionale. Scopul final al acestor programe este de a transforma dorinţa de a descoperi, pe care au toţi copiii o au înăscută, în pasiunea pentru învăţare. Ne ocupăm şi de dezvoltarea inteligenţei emoţionale, cum să se comporte în societate, să-şi stabilească un obiectiv, să înţeleagcă că soluţia e la îndemâna lor", a mai spus Anca Ciobotariu.

Numărul copiilor care au trecut pragul centrului din Timişoara a depăşit anul acesta pragul de 400, media fiind de 80 de absolvenţi pe an. Programele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni şi 8 ani.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite