Ovidiu Tender, despre investitorul din spatele lui Dan Diaconescu: „La asemenea sume, este exclus să fie cineva în spate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri bănăţean Ovidiu Tender a declarat pentru „Redeşteptarea" că a urmărit subiectul privatizării Oltchim şi consideră că varianta conform căreia în spatele lui Dan Diaconescu s-ar afla un investitor puternic este exclusă.

Ovidiu Tender susţine că adjudecarea Oltchimului de către boss-ul OTV, Dan Diaconescu, este absolut normală, în condiţiile în care Ministerul Economiei nu a impus o anumită categorie de participanţii la licitaţie. „Faţă de cerinţe este în regulă. Faţă de ceea ce ar fi trebuit să fie cerinţele, este o altă discuţie", a declarat Ovidiu Tender.

Afaceristul bănăţean şi-a exprimat poziţia şi faţă de cei care susţin că în spatele lui Dan Diaconescu se află un mare investitor. „La o asemnea sumă şi la asemenea valori este exclus ca cineva să fie în spate. Cineva care ar fi dorit să intre într-o afacere de o asemenea dimensiune venea în faţă pentru că nu se pune problema de bani negri, care nu se pot justifica. Este exclus ca Dan Diaconescu să aibă pe cineva în spate. Dacă ar fi fost cineva, ar fi fost în faţă", a spus afaceristul pentru Redeşteptarea.

Nu ar vrea Oltchimul nici gratis

Cu importante afaceri în Africa, Ovidiu Tender a declarat că, în actuala situaţie, Oltchimul nu l-ar fi interesat nici gratis. „Dacă mi l-ar fi dat gratis în situaţia în care este, nu l-aş fi luat. Este o afacere sortită eşecului. Cu 17 milioane datorii în spate, nimeni nu va putea să facă nimic. Este o prostie modul în care s-a gândit şi s-a conceput această afacere", a mai declarat Ovidiu Tender, pentru care ar fi o greşeală ca Dan Diaconescu să dea cele 45 de milioane de euro pentru Oltchim.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite