Primarul Timişoarei promite: controversatul acvariu din Piaţa Operei va fi mutat într-o lună!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţia cu care luptă autorităţile
Construcţia cu care luptă autorităţile

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a declarat astăzi că în cel mult o lună acvariul din Piaţa Operei va fi mutat pe Calea Republicii.

„E vremea să se mute! Sunt aproape trei luni de mandat şi am promis! Va fi mutat lângă benzinăria de pe Calea Republicii. Acolo era un spaţiu PSD, dar le-am cerut să îl cedeze. Este o zonă în care se potriveşte arhitectural. Lângă acvariu, în noua locaţie, se doreşte să se facă o grădiniţă privată. Terenul pentru aceasta va fi cedat de către Primărie“, a declarat Nicolae Robu în cadrul unei conferinţe de presă.

Terenul pe care urmează să fie mutat „acvariul"se află în proprietatea social-democraţilor, care doreau să construiască acolo noul lor sediul. Patronii „acvariului" au agreat acest schimb de teren, fiind mulţumiţi de noua locaţie, aflată la doi paşi de centrul oraşului. În schimb, primăria va oferi celor de la PSD clădirea fostei baze sportive de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, care aparţine celor de la ADP.

„Acvariul" a fost construit legal

Noul primar, Nicolae Robu, a promis în campania electorală că, în şase luni, construcţia de sticlă din centrul oraşului va dispărea. Din nefericire pentru autorităţi, „acvariul", care aparţine societăţii Art SRL, care deţine şi pasajul subteran din Piaţa Operei, a fost construit legal, după o autorizaţie dată de Dan Ioan Şipoş, fostul preşedinte al CJT, în vremea în care acesta avea în ogradă zonele istorice.

Nicolae Robu a dus negocieri dure cu patronii „Acvariului", a încercat să forţeze plecarea acestora prin numeroase controale şi amenzi, iar într-un final, s-a ajuns la un „acord de pace", după ce ambele părţi au agreat un schimb de terenuri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite