Bătaia dintre ţigani şi avocata Carmen Obârşanu s-a terminat la egalitate. Vezi cum a scăpat Ileana Cârpaci basma curată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Cârpaci, femeia care a bătut-o pe avocata Carmen Obârşanu, a scăpat basma curată. În urma scandalului, şi ţiganii au făcut plângere împotriva avocatei. Dosarul s-a finalizat cu neînceperea urmăririi penale.

Scandalul dintre avocatul Carmen Obârşanu şi clanul ţigănesc Cârpaci este mai vechi, dar a degenerat în octombrie 2009. Viorel Negru, un proprietar de pe strada Tudor Vladimirescu, se află de mai mulţi ani în proces cu vecinii săi ţigani din cauza unui imobil. În seara zilei de 1 octombrie a izbucnit un conflict între vecini, iar Carmen Obârşanu s-a dus la clienţii săi, familia Negru, pentru a vedea ce se întâmplă.

La plecare, între Carmen Obârşanu şi familia de ţigani ar fi izbucnit o ceartă finalizată cu o bătaie generală. În urma conflictului, Carmen Obârşanu s-a ales cu mai multe lovituri, obţinând un certificat medico-legal care atesta că are nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale.

Două plângeri

În urma conflictului, fiecare dintre părţi a depus o plângere penală, Carmen Obârşanu la Parchetul Tribunalului Timiş, iar Ileana Cârpaci la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, for ce se ocupă de cercetarea avocaţilor. Culmea este că soluţiile date de cei doi procurori sunt total opuse, fiecare din magistraţi ajungând la o altă concluzie. În plângerea depusă împotriva lui Obârşanu, Ileana Cârpaci a arătat că bătaia a avut loc în curtea familiei Cârpaci, tot scandalul fiind provocat de avocată care a numit-o pe Ileana Cârpaci „ţigancă”, după care a agresat-o.

Explicaţia procurorului


În urma anchetei, procurorul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Marius Trion a ajuns la concluzia că dreptatea este de partea avocatului şi a dispus neînceperea urmăririi penale. „Cea care a anunţat incidentul la 112 este făptuitoarea Carmen Obârşanu, care a precizat că a fost atacată în stradă de mai multe persoane de etnie rromă”, a arătat Marius Trion.

În urma scanalului cu familia de ţigani, şi Carmen Obârşanu a  depus o plângere penală împotriva Ileanei Cârpaci. Avocatul a susţinut că a mers la clientul său, iar când a plecat a fost atacată pe stradă de Ileana Cârpaci. În urma anchetei, procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, Alina Mirea, a constatat că altercaţia a avut loc în curtea familiei Cârpaci, unde avocatul nu avea ce căuta.

„Altercaţia a fost generată de către victimă şi a avut loc pe terenul aparţinând învinuitei, aceasta depăşindu-şi astfel atribuţiile ce decurg din mandatul de reprezentare. Învinuita a răspuns şi ea apoi atacului, fără a încerca să-l aplaneze, motivat şi de faptul că avocata i s-a adresat cu apelativul ţigancă”, a arătat Alina Mirea. Soluţiile date până acum în acest dosar arată că plângerile formulate de ambele părţi au fost inutile, neaducând altceva decât o pierdere de timp pentru părţile implicate şi pentru organele de cercetare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite