Investiţie în cultură: peste 270 de mii de euro pentru un proiect teatral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect al Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara, în colaborare cu un ONG din Ungaria, se derulează în perioada iulie 2012-iunie 2013 şi beneficiază de susţinerea Uniunii Europene, printr-o finanţare de peste 274.000 de euro.

E-THEATRUM este un proiect conceput pentru a reuni producători, trainer şi tineri cu aptitudini artistice, spectator români şi maghiari. Finalitatea lui este realizarea unui pod cultural care să ofere noi posibilităţi de comunicare şi conexiune între public şi teatru. Este vorba de 30 de tineri artişti din Ungaria şi România care vor fi implicate în derularea acestui proiect. 

Se adaugă 2.000 de tineri talentaţi, din ambele ţări, care vor să-şi dezvolte aptitudinile artistice, dar şi 50 de studenţi care vor participa la pregătirea unui "cor virtual". La finalul proiectului se va realiza un portal, un manual electronic de pedagogie artistică şi un spectacol - duplex, susţinut simultan în cele două ţări.

Proiectul, denumit „Virtual Theater- Cultural Bridge" E-THEATRUM, a fost depus în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România, de către Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timişoara şi Inno-Motive Nonprofit Kft Szeged. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite