Teatrul German deschide stagiunea cu un succes din anii trecuţi şi cu o premieră promiţătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din "Ţinuturile joase". FOTO: teatrulgerman.ro
Scenă din "Ţinuturile joase". FOTO: teatrulgerman.ro

Teatrul German de Stat din Timişoara începe noul "sezon" mâine seară, cu o piesă pe care amatorii de teatru o cunosc deja şi o apreciază: Shaking Shakespeare. La sfârşitul săptămânii este programată premiera piesei "Ţinuturile joase", după o serie de povestiri scrise de Herta Müller, câştigătoarea premiului Nobel.

Spectacolul "Shaking Shakespeare - O pastorală tragico-comico-istorică după William Shakespeare", de Lia Bugnar, deschide stagiunea 2012/2013 a Teatrului German de Stat Timişoara. Regizorul Radu-Alexandru Nica a creat un spectacol centrat pe motivul puterii, aşa cum este regăsit acesta în cele mai diverse ipostaze în textele lui Shakespeare. Pretextul desfăşurării acţiunii este dat de scena teatrului în teatru din piesa "Hamlet", în care actorii invitaţi repetă de această dată pasaje din diversele piese ale marelui autor.

"Ţinuturile joase", povestiri de Herta Müller, într-o adaptare de Niky Wolcz, Valerie Seufert şi Ulla Wolcz, va avea premiera sâmbătă, 29 septembrie, la ora 19.30, în sala Teatrului German şi este urmată de încă o reprezentaţie duminică, 30 septembrie 2012, la ora 19.30, de asemenea în sala Teatrului German. Spectacolele sunt traduse simultan în limba română.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite