Şpăgarii de la Moraviţa sufereau, în masă, de dureri de spate înainte de a fi săltaţi cu elicopterele: "Îi rea treaba până în februarie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lilian Matei, fiul unui fost senator, şi-a luat concediu de boală înainte de descinderi. Într-o discuţie telefonică de dinainte de Crăciun, poliţistul îi spune unei colege că este recomandat un concediu cât mai lung.

Anchetatorii nu au iertat nicio discuţie purtată de poliţiştii ori vameşii suspecţi că sunt implicaţi în contrabanda cu ţigări în vestul ţării. Pe lângă înregistrările de la locul de muncă, aceştia erau supravegheaţi şi în viaţa personală.

Discuţiile telefonice purtate de suspecţi înaintea descinderilor arată că aceştia erau cât se poate de atenţi la ceea ce fac şi vorbesc, dar şi că aveau informaţii despre ce va urma. În seara zilei de 23 decembrie 2010, Lilian Viorel Matei, fiul unui fost senator PSD, a primit telefon de la o femeie necunoscută, care pare a fi o colegă de-a sa. Poliţistul de frontieră îi povesteşte acesteia cum şi-a luat brusc concediu şi cum medicul recomandă o pauză cât mai lungă.

„Niciun ofiţer nu mai e”

„Viorel Lilian Matei: Ei... l-o pus şef de sector pe Şaptebani. Da-i… îi... îi rea treaba. Îi rea treaba până-n februarie... Cât mai mult concediu şi cât mai... asta.  X: Da? Viorel Lilian Matei: Da. Aşa-i sfatul medicului”, este o parte a discuţiei purtate între poliţistul de frontieră şi femeia necunoscută. Lilian Viorel Matei subliniază faptul că e necesar „cât mai mult concediu şi cât mai multă odihnă”. Întrebat de un anume Dan, Lilian Viorel Matei a răspuns că atât acesta, cât şi restul ofiţerilor, sunt în concediu: „X: Da... da... dar Dan, unde-i? În concediu?

Viorel Lilian Matei: Ăăă... Toată lumea-i în concediu... X: Nu, da’… Viorel Lilian Matei: Niciun ofiţer nu mai e... X: Da’ cine ţine locul? Viorel Lilian Matei: La cine? X: La concediu... La concediu, auzi... doamne... La punct? Viorel Lilian Matei: Nimeni nu ţine locul. Cine să ţină locul? Atâta la sector l-o băgat pe Şaptebani. Dar o rămas fără niciun ofiţer. X: Îhî. Îs în concedii? Viorel Lilian Matei: Toţi îs în concedii. Toţi... îi doare spatele... ăstea... X: Da... N-am ştiut”, au mai discutat cei doi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite