Forţele specializate în acţiuni de căutare şi salvare se mobilizează pentru o simulare, în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paramotor. FOTO: Arhivă
Paramotor. FOTO: Arhivă

În acest weekend, forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare din Timişoara au programat o simulare a unei intervenţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. Principalul obiectiv este estimarea utilităţii folosirii paramotorului (aparat de zbor) în operaţiunile de căutare şi salvare.

Acţiunea va avea loc sâmbătă, între orele 6.00 şi 11.00, într-un perimetru mărginit de localităţile Giroc şi Şag, zona cuprinzând atât pădurea Giroc cât şi albia Timişului. Zona de căutare este calculată de specialişti şi cuprinde ca obiective: albia râului Timiş, pe o distanţă de 10-15 kilometri, pădurea din vecinătatea comunei Giroc (aproximativ 2.000 de hectare) şi terenurile agricole din vecinătate. Zona de decolare - aterizare a paramotorului se află la ieşirea din comuna Giroc, în apropierea terenului de fotbal.

La operaţiune vor fi invitate să participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare: Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat "SALVO" din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, Secţia de Motoparapantă a CS Universitatea Timişoara, cu invitaţi din Serbia şi Ungaria, Serviciul voluntar pentru situaţii de urgentă din cadrul Primăriei Giroc, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Banat" al judeţului Timiş, Poliţia Judeţeană Timiş, Cercetaşii României, Asociaţia Timişoara Bikers, precum şi echipa sportiva ATV Timişoara.

Deşi este o simulare a unei situaţii reale de căutare-salvare, această acţiune doreşte să demonstreze utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare, fiind o competiţie sportivă, cele mai bune intervenţii aeriene urmând a fi premiate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite