Şcolile din Timiş, luate "la puricat" de autorităţi înainte de începerea anului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele şcoli au fost renovate
Unele şcoli au fost renovate

Prefectul Eugen Dogariu a constituit o Comisie mixtă de verificare şi control a stadiului pregătirii instituţiilor de învăţământ din judeţ pentru începerea anului şcolar 2012 - 2013. Din comisie fac parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului.

Reprezentanţii Prefecturii vor verifica lucrările de igienizare şi dezinfecţie, dar şi calitatea lucrărilor de reparaţii sau modernizare, acolo unde este cazul. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor lua notiţe despre asigurarea apei potabile, starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare şi a sălilor de clasă, despre aprovizionarea cu materiale de curăţenie şi despre dezinfecţie. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va examina tot ce ţine de funcţionarea cantinelor şcolare, de la condiţiile de depozitare a produselor până la sistemul de colectare a deşeurilor alimentare.

Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 52 de şcoli şi grădiniţe, toate din mediul rural, nu au autorizaţie sanitară. În total, în judeţul Timiş funcţionează 647 de unităţi de învăţământ. Aproape 1.300 de copii sunt afectaţi şi vor începe anul şcolar în instituţii neautorizate din punct de vedere sanitar. Verificările comisiei vor fi făcute până pe 27 august, iar rezultatele vor fi prezentate pe 30 august, în cadrul Colegiului Prefectural. Şcoala începe pe 10 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite