Un suspect de evaziune fiscală a fost reţinut în Timişoara, în dosarul senatorului Mircea Măgureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a ajuns în arest preventiv foto: Arhivă
Bărbatul a ajuns în arest preventiv foto: Arhivă

256 de percheziţii simultan au declanşat procurorii DIICOT în cea mai amplă operaţiune de combatere a evaziunii fiscale şi contrabandei, acestea fiind efectuate în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea, după cum relatează pressalert.ro.

În operaţiune sunt implicaţi poliţişti din întreaga ţară, inclusiv poliţiştişti de frontieră din Timişoara. Reţeaua era specializată în "în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA", se relatează pe site-ul pressalert.ro.

Gruparea a beneficiat de de sprijinul unor importanţi şefi din ANAF şi de senatorul PSD, Mircea Măgureanu. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada anilor 2010 - 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual. Suportul informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi D.G.I.P.I. Unul dintre suspecţi, patronul unei firme de construcţii din Giurgiu, care se îndrepta spre graniţă şi care era monitorizat, a fost oprit de poliţiştii de frontieră. Pentru că pe numele său exista un mandat de aducere, bărbatul a plecat sub escortă către Bucureşti unde urmează să fie audiat la sediul DIICOT, conform sursei citate anterior.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite