Reclamele care îi atrăgeau pe cumpărătorii timişoreni în perioada interbelică GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reclame din perioada interbelică. FOTO: Arhivele Naţionale Timiş
Reclame din perioada interbelică. FOTO: Arhivele Naţionale Timiş

Mărci autohtone sau internaţionale, faimoasa ciocolată Kandia sau tablete pentru slăbit, radiouri, cosmetice şi cafea turcească, toate acestea se vindeau, la fel ca şi astăzi, în perioada interbelică, în Timişoara, iar comercianţii încercau şi atunci să îşi „câştige" clienţii cu cele mai atrăgătoare reclame.

Arhivele Naţionale Timiş au pus la dispoziţia bănăţenilor o serie de reclame din perioada interbelică, afişe publicitare care au circulat nu doar în Timişoara, ci în întreaga ţară. Textele, deşi scrise în anii 30, respectă regulile de marketing existente şi astăzi în ceea ce priveşte atragerea clientelei.

Daţi CLICK pentru a vedea câteva dintre reclamele preluate din Arhivele Naţionale Timiş.

Reclame din perioada interbelică. FOTO: Arhivele Naţionale Timiş

Printre mărcile care îşi făceau reclamă în Timişoara în perioada interbelică se numără şi faimoasa ciocolată Kandia, de altfel un brand local, dar şi nume mari la nivel internaţional, spre exemplu Philips, care în anul 1938 scotea pe piaţă un radio performant. Se poate observa, astfel, că publicitatea din România în acea perioadă nu era cu nimic mai prejos decât cea din Europa de Vest sau chiar Statele Unite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite