Reacţia PSD Timiş la boicotarea referendumului de duminică: „Traian Băsescu se teme de confruntarea cu cetăţenii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titu Bojin. FOTO: Sebastian Tătaru
Titu Bojin. FOTO: Sebastian Tătaru

Reprezentanţii PSD Timiş spun că PDL nu poate confunda electoratul cu propriul grup parlamentar, în condiţiile în care ieri reprezentanţii democrat liberali au anunţat că îşi sfătuiesc alegătorii să nu meargă la vot în ziua de duminică.

Reprezentanţii social democraţi au reacţionat vizavi de anunţul de boicotare a referendumului. Titu Bojin, preşedinte al PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, spune că Traian Băsescu se teme de confruntarea cu cetăţenii. Declaraţiile vin după ce ieri Consiliul director al PD-L şi-a îndemnat votanţii să nu meargă la referendum. Tot în legătură cu acest boicot, Traian Băsescu a declarat că el va merge, totuşi, să pună ştampila duminică.

Vă prezentăm mai jos întreaga declaraţie de presă dată de Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş:

Partidul Democrat Liberal demonstrează, zilele acestea, că se teme de cetăţeni, de votul popular, liber exprimat. În calitate de preşedinte al PSD Timiş şi copreşedinte al USL la nivel judeţean, lansez un apel către timişeni privind participarea la vot.

PDL nu poate confunda electoratul cu propriul grup parlamentar, căruia i se ordona de la Cotroceni sau Palatul Victoria să boicoteze lucrările Legislativului sau să ocupe, cu titlu obligatoriu, băncile din Senat sau Camera Deputaţilor. Tot acest angrenaj de propagandă  pus în scenă de PDL ne indică foarte clar faptul că Traian Băsescu se teme de confruntarea cu cetăţenii. 

Am încredere în discernământul şi vocaţia europeană a alegătorilor din Timiş, care nu pot fi păcăliţi cu trucuri ieftine, lansate de un partid disperat, care nu mai ţine cont de nimic. Participarea la vot reprezintă prima condiţie, de bază, pentru o democraţie funcţională.

 Pe data de 29 iulie, indiferent de simpatiile politice, trebuie să ne prezentăm în faţa urnelor şi să votăm pentru stabilitate, pace socială şi deschidere spre Europa. Aşa cum am afirmat şi înainte de 10 iunie, consider că vremea aventurierilor în politică s-a încheiat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite