GALERIE FOTO Protestatarii timişoreni au dat foc unei păpuşi care-l simboliza pe Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri seara, protestatarii care s-au adunat ca de obicei în Piaţa Victoriei din Timişoara au adus cu ei şi o păpuşă care îl înfăţişa pe preşedintele Traian Băsescu şi căreia i-au dat foc. Pe păpuşă, timişorenii au scris: „Judecat şi spânzurat cu tot PDL-ul".

UPDATE ORA 22.00

Protestele din Piața Victoriei au luat sfârșit fără incidente. Începând de joi, manifestanții au un nou program oficial. Dacă până acum timișorenii au avut autorizație de la Primărie pentru proteste între orele 14.00-16.00, asociațiile de revoluționari au obținut alte autorizații care sunt valabile între orele 16.00-21.00. "Le mulțumim autorităților locale și jandarmilor că au fost înțelegători și ne-au sprijinit în aceste zile. Noi vom continua protestele pașnice până ne atingem scopurile: jos Băsescu, jos Guvernul", a spus unul din liderii demonstranților din fața Operei.

În jur de 200 de oameni au protestat pentru a cincea zi consecutiv în centrul Timişoarei, înfruntând lapoviţa care a început odată cu lăsarea întunericului. La mitingul spontan de miercuri seara, unul dintre bănăţenii prezenţi a adus o efigie a preşedintelui, o păpuşă spânzurată cu o sfoară, de un băţ, şi căreia i-au dat foc după un "proces". Pe partea din spate a păpuşii scria "să trăieşti bine după gratii", iar pe faţă "judecat şi spânzurat cu tot PDL-ul".

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini!

image

Atmosfera a fost animată de prezenţa a aproximativ 40 de suporteri ai Politehnicii Timişoara, care au dat tonul scandărilor, începând cu "PSD, PDL, USL, toţi se trag din PCR". Fanii echipei de fotbal au afişat şi mai multe mesaje, ca "Susţinem Punctul 8", "În '89 golani, acum derbedei şi huligani" sau "Suporteri, nu infractori".

Jandarmii l-au scos din Piaţa Operei, pentru a evita apariţia unor incidente, pe un bătrân care a încercat cu prea multă insistenţă să ia portavocea unuia dintre cei care vorbeau.

Manifestanții au de astăzi un nou logo pentru protestul lor. Aceștia și-au lipit abțibile haioase pe care scrie "Eu sunt marele licurici", aluzie la o declarație de supunere făcută de Traian Băsescu față de cei care conduc lumea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite