Protest spontan la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, aproximativ 20 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara s-au strâns pe platforma aeroportului, nemulţumiţi de concedierile făcute în ultima perioadă.

UPDATE ORA 14.20 Reprezentanţii Aeroportului au dorit să facă mai multe precizări legate de aşa-zisa grevă. Vă prezentăm mai jos scrisoarea trimisă de aceştia presei:

Referitor la asa numita "greva" declansata la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara facem urmatoarele precizari:

Activitatea operationala pe Aeroportul International Timisoara Traian Vuia  nu a fost perturbata niciun moment, operatiunile aeroportuare efectuandu-se conform programului zilnic. Intregul personal aflat in serviciu si-a desfasurat activitatea obisnuita conform fiselor de post. Nu a fost vorba niciun moment de o greva spontana sau de un alt fel de manifestatie autorizata sau de alt fel.

La solicitarea sindicatului "16 Decembrie 1989" in cursul zilei de astazi, 07.09.2012, a avut loc o sedinta de sindicat la care au participat circa 30 de persoane din cei 270 de membri de sindicat, in majoritate personal ce a fost notificat in vederea disponibilizarii si care se afla in perioada de preaviz. La finalul sedintei, a avut loc o intalnire intre conducerea AIT-TV si reprezentantii sindicatului, in cursul careia s-a luat act de solicitarile acestora.

Ca urmare a deciziei Consiliului de Administratie nr 4 din data de 07.08.2012 s-a avizat noua organigrama a SN Aeroportul International Timisoara Traian Vuia si Statul de functii al SN Aeroportul International Timisoara Traian Vuia SA in acord cu noile cerinte operationale ale aeroportului si a constrangerilor bugetare. Bugetul salarial pentru acest an, aprobat prin HG nr 736/25.07.2012 a fost de 6.963.000 lei, ceea ce reprezinta un castig mediu brut de 2.231,73 lei/ angajat si un numar mediu de 260 de persoane.

Numarul personalului la data de 30.06.2012 a fost de 274 de persoane, ceea ce a generat cheltuieli salariale in valoare de 3.596.239 lei. In urma analizei financiare efectuate la nivelul conducerii AIT-TV s-a stabilit ca, in aceste conditii, exista riscul ca in a doua jumatate a lunii noiembrie si in luna decembrie sa nu poata fi achitate drepturile salariale.Precizam ca in acest moment au fost trimise 32 de notificari pentru disponibilizare. Majoritatea celor ce urmeaza a fi disponibilizati sunt din zona administrativa si nu din zona operationala. Mai facem precizarea ca, in prezent, organizatia sindicala nu are incheiat cu administratia aeroportului un contract colectiv de munca.

Vrem sa precizam ca ramanem consecventi principiilor prin care primordiale pentru conducerea aeroportului sunt siguranta pasagerilor si a aeronavelor, dezvoltarea si cresterea activitatii dar si dezvoltarea unui climat de munca corect.

ORA 14.00 Angajaţii au spus că sunt nemulţumiţi şi de faptul că au fost anunţate noi disponibilizări. Între timp, însă, au mers să discute cu Dan Idolu, directorul aeroportului, iar lucrurile s-au liniştit.

„Nici vorbă de vreo grevă. Din câte ştiu eu, pentru declanşarea unei greve este nevoie să fie parcurşi mai mulţi paşi legali. Într-adevăr este o şedinţă de sindicat, undeva în curte, dar nu e vorba de nicio grevă. Unii vor să atragă atenţia asupra lor din cauză că se tem că vor fi disponibilizaţi pentru că nu-şi fac treaba", a declarat Dan Idolu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite