Membrii Societăţii Timişoara au trimis o scrisoare de protest Parlamentului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Mihalcea este preşedintele Societăţii Timilşoara
Florian Mihalcea este preşedintele Societăţii Timilşoara

Reprezentanţii Societăţii Timişoara se adresează organismelor interne şi internaţionale şi cer ca Victor Ponta şi Crin Antonescu să pună capăt acţiunilor de intimidare a magistraţilor.

Membrii Societăţii Timişoara spun că în acest fel vor să tragă un semnal de alarmă referitor la încălcarea separaţiei puterilor în stat şi la punerea în pericol a statului de drept. Timişorenii se referă mai ales la cererea formulată de Antonescu şi Ponta, ca procurorii DNA să fie aduşi în faţa unei comisii de anchetă a Parlamentului.

Vă redăm mai joi, în întregime, scrisoarea Societăţii Timişoara:

Consecventă apărării statului de drept, instituţiilor democratice şi ordinii consituţionale din chiar momentul constituirii ei, Societatea Timişoara trage un semnal public de alarmă referitor la încălcarea de către liderii actualei puteri din România a separației puterilor în stat, punând în pericol, în acest fel, statul de drept.  Cererea fără precedent, formulată de primul ministru Victor Ponta și de președintele Senatului Crin Antonescu, ca procurorii DNA să fie aduşi în faţa unei Comisii de anchetă a Parlamentului, este o dovadă îngrijorătoare a pierderii oricăror repere ale ordinii constituţionale din România. Atragem atenţia că solidarizarea prin autodenunţ a premierului României cu domnul Liviu Dragnea este o acţiune vădită de imixtiune şi de presiune inacceptabilă asupra unei anchete în curs.

Avertizăm pe primul ministru Victor Ponta, pe președintele Senatului Crin Antonescu că, prin declarațiile și acțiunile lor abuzive, de obstrucționare a justiției, se fac responsabili în fața cetățenilor țării și în fața partenerilor externi, de conducerea României spre o stare de instabilitate și haos.

Ne adresăm organismelor interne şi internaţionale, personalităţilor publice din ţară, doamnei comisar al justiţiei şi drepturilor omului Viviane Reding, Partidului Socialist European şi ALDE (Partidul Liberalilor și Democraților Europeni) să ceară domnilor Crin Antonescu, președinte al Senatului României, şi domnului Victor Ponta, prim ministru în funcţie, să pună de îndată capăt acestor acţiuni inacceptabile de intimidare a magistraţilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite