Patru puncte de prim ajutor deschise de DSP la Timişoara în lupta cu canicula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punct de prim ajutor la Operă
Punct de prim ajutor la Operă

Pentru perioada următoare, una cu temperaturi ridicate şi disconfort termic, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că în Timişoara vor fi activate patru puncte de prim ajutor, plus un punct în Lugoj, în incinta Casei Sindicatelor.

În Timişoara zonele stabilite  sunt clădirea Operei în centru, incinta Gării de Nord, piaţa "Badea Cârţan" şi piaţa "700", în locuri care vor fi semnalizate corespunzator. În aceste mini centre de asistenţă medicală de urgenţă vor fi medici, aparatură pentru măsurarea tensiunii şi apă, iar programul de funcţionare este stabilit pentru intervalul orar 11.00 - 18.00, începând de miercuri.

Medicii recomandă, în această perioadă, reducerea traficului în perioadele de vârf ale zilei, evitarea expunerii la soare între orele 11.00 şi 18.00, un consum ridicat de apă şi ceaiuri călduţe, reducerea consumului de băuturi carbogazoase, respectiv evitarea consumului de alcool şi cafea, un consum mare de fructe, legume proaspete şi iaurt sau lapte bătut. De asemenea, este recomandată îmbracămintea uşoară, de culori deschise, folosirea accesoriilor de protecţie solară (pălării, ochelari de soare) şi evitarea expunerii copiilor la soare. Persoanelor vârstnice şi celor cu boli cronice li se recomandă să rămână în casă, pe perioada din zi cu temperaturi foarte ridicate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite