Distracţia, luată la întrebări: sute de persoane legitimate în timpul unei razii de amploare în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficantul vindea drogurile la petreceri foto:arhivă
Traficantul vindea drogurile la petreceri foto:arhivă

Sute de persoane au fost legitimate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul unei razii de amploare care a vizat barurile şi restaurantele din oraş, la acţiune participând 130 de poliţişti şi alţi reprezentanţi ai autorităţii statului, informează Poliţia Română.

În noaptea de 16 spre 17 martie 2012, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în colaborare cu cei din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, Brigăzii de combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timiş, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Vamale Timişoara, Direcţia de Sănătate Publică Timiş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, au organizat şi executat o razie cu efective mărite, pe timp de noapte, la mai multe societăţi de pe raza municipiului Timişoara, care funcţionează pe timp de noapte.

Cu această ocazie, s-a verificat legalitatea de funcţionare a societăţilor comerciale, fiind efectuate controale cu privire la încălcarea regulilor generale de comerţ, fără evidenţierea în documentele contabile, identificarea aspectelor privind munca la negru, respectarea condiţiilor sanitare de funcţionare a societăţilor comerciale, verificarea conformităţii şi siguranţei produselor alimentare, respectarea prevederilor legale privind existenţa măsurilor de prevenire a incendiilor, precum şi existenţa jocurilor de noroc fără autorizaţie legală (licenţă).

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, au acţionat în echipe mixte în comun cu cei din cadrul Brigada de combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timiş pe linia verificării cu aparatura din dotare, a persoanelor depistate în traficul rutier că au condus autovehiculele aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor şi medicamentelor cu efect halucinogen.

Acţiunea a vizat controlul a şase societăţi comerciale cu obiect de activitate "Restaurant - Bar - Jocuri de noroc", la care au participat 130 poliţişti, precum şi şapte lucrători din cadrul Direcţiei Vamale Timişoara, cinci pompieri, patru inspectori ITM, doi lucrători din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi OP. Timiş, precum şi un lucrător din cadrul ORDA Timiş.

În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate aproape 300 de persoane şi au fost aplicate 108 sancţiuni în valoare de 51.690 de lei. Din cele 108 persoane amendate, 35 au fost sancţionate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, refuz de legitimare, precum şi alte fapte prevăzute de Legea 61 din 1991. Au fost aplanate cinci stări conflictuale fiind conduse la sediul poliţiei 39 de persoane care pe lângă faptul că au fost amendate, au mai fost amprentate, fotografiate şi introduse în bazele de date. Tot cu această ocazie au fost constatate 18 infracţiuni, 13 dosare fiind întocmite conducătorilor auto care nu au respectat prevederile legale la regimul circulaţiei rutiere.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite