Razie a forţelor de ordine în taberele ilegale de colibe improvizate din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la acţiunea forţelor de ordine
Imagine de la acţiunea forţelor de ordine

Taberele de colibe improvizate de la marginea marilor oraşe nu sunt doar problema Romei sau Parisului. POliţia şi Jandarmeria din oraşul de pe Bega au demarat în weekend-ul recent încheiat o acţiune de control în zonele din oraş locuite ilegal.

Poliţiştii locali de la Secţia 2, împreună cu poliţiştii de la Secţia 4 şi jandarmii de la Gruparea Mobilă au acţionat cu efective mărite în mai multe locaţii din oraş unde există persoane care încalcă normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică, creând disconfort cetăţenilor prin construirea de colibe improvizate pe raza oraşului.

S-a acţionat în zone precum calea Circumvalaţiunii, Gara de Nord, Piaţa Consiliul Europei, strada Arthur Rubenstein, terenul delimitat de strada Grigore Alexandrescu şi strada Lt. Ovidiu Balea, precum şi în zonele de parcuri şi locuri de joacă pentru copii de pe str. Măslinului, Plavoşin, Iancu, Labirint, Aradului, Cugir, Orşova, Remus Răduleţ, Piaţa Dacia, Sever Bocu, Silistra, Bogdăneştilor, Amforei, Ctin Stere, Martir Silviu Motohon, Mendeleev. În total au fost depistate şi conduse la poliţie pentru legitimare un număr de 48 de persoane care au fost luate în baza de date.

Au fost aplicate un număr de 12 sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii publice, depozitarea de deşeuri, lipsa documentelor de identitate, urmând să se ia măsuri legale pentru salubrizarea zonelor în care au fost identificaţi şi să fie îndrumaţi către localităţile de domiciliu. Spre exemplu, pe terenul dintre străzile Gr. Alexandrescu şi Ovidiu Balea se afla o tabără de nomazi romi, alcătuită din aproximativ 50 de persoane, adulţi şi copii, care au fost îndrumaţi de către poliţiştii locali şi jandarmi către domicilii deoarece stăteau ilegal pe terenul respectiv, tabăra fiind apoi dezafectată. Astfel de acţiuni vor avea loc şi în perioada următoare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite