Se poate şi altfel: doi poliţişti rutieri din Timiş au refuzat să ia mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

După "valul" de poliţişti de la Rutieră anchetaţi pentru mită în această vară, agenţii din Timiş oferă şi exemple pozitive. Un şofer care circula cu 120 de kilometri pe oră a încercat să mituiască poliţiştii care l-au oprit, dar s-a ales cu dosar penal.

Evenimentul s-a petrecut la începutul lunii, când, într-o zonă în care restricţia de viteză era de 60 km/h, poliţiştii l-au surprins pe S. Sava, de 25 de ani, din Jebel, circulând cu 120 km/h, dublul vitezei legale. Această abatere se pedepseşte cu 630 de lei amendă sşi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 zile.

Încă doi agenţi de poliţie din Timiş, audiaţi pentru luare de mită. În total, 10 poliţişti au fost audiaţi în ultimele zile

După întocmirea procesului-verbal de contravenţie şi înmânarea dovezii de reţinere a permisului, conducătorul auto a încercat să ofere suma de 100 euro celor doi poliţişti care l-au oprit. Când bărbatul a văzut că oamenii legii i-au refuzat oferta, acesta a insistat ca poliţiştii să se deplaseze la un restaurant din apropiere pentru a i se restitui permisul de conducere auto şi a înmâna poliţiştilor suma oferită drept mită.

Imediat, cei doi poliţişti au anunţat ofiţerii D irecţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timiş. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, cercetările continuând cu suspectul în stare de libertate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite