Poliţiştii locali vor amenda proprietarii de terenuri pe care creşte ambrosie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambrosia continuă să se înmulţească în Timişoara, în ciuda erbicidării. FOTO: Remus Runcan
Ambrosia continuă să se înmulţească în Timişoara, în ciuda erbicidării. FOTO: Remus Runcan

Poliţia Locală din Timişoara a început o serie de acţiuni de identificare a ambrosiei pe spaţiile verzi din faţa imobilelor precum şi pe terenurile virane. Proprietarii de terenuri sunt obligaţi să distrugă plantele cu potenţial alergen.

Având în vedere înflorirea în această perioadă a Ambrosiei Artemisiifolia, plantă cu potenţial alergen, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului au demarat acţiuni de identificare a acesteia pe spaţiile verzi din faţa imobilelor precum şi pe terenurile virane. Poliţiştii locali au şi aplicat o sancţiune contravenţională de 500 de lei unei persoane fizice care nu a luat măsuri de distrugere a plantelor cu potenţial alegen de pe spaţiul verde din faţa imobilului în care locuieşte. De asemenea,  au fost identificate 19 terenuri virane pentru care au fost demerate procedurile de identificare a proprietarilor în vederea luării măsurilor prevăzute de lege.

Autorităţile din Timişoara pierd din nou lupta cu ambrosia

Direcţia Poliţiei Locale Timişoara îndeamnă cetăţenii să ia măsuri de combatere prin smulgerea, cosirea sau scoaterea rădăcinilor acestei plante, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei în cazul persoanelor fizice şi 1000 - 2500 de lei în cazul persoanelor juridice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite