Percheziţii în Timişoara în căutarea unei reţele de falsificatori de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi 11 percheziţii prin care caută imprimantele performante ale unei reţele de falsificatori de bancnote. Unsprezece persoane sunt suspectate că plasau pe piaţă bancnote contrafăcute de 100 şi 200 de lei.

Conform unor surse din cadrul anchetei, reţeaua de falsificatori era supravegheată de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism de aproximativ un an. Suspecţii falsificau bancnote de 100 şi 200 de lei, pe care le puneau în circulaţie cu ajutorul unor persoane nevoiaşe, fiind plasate pe piaţă aproximativ 100 de bancnote.

Au fost realizate simultan nouă percheziţii pe raza municipiului Timişoara şi o percheziţie pe raza localităţii Bucovăţ din judeţul Timiş, dar şi o percheziţie în comuna Olcea, judeţul Bihor, realizată de către lucrătorii B.C.C.O. Oradea. Prin faptele lor, suspecţii au creat un prejudiciul estimat până în prezent la 100.000 lei. Cei 11 suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT pentru audieri, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea constituirii unui grup infracţional organizat, contrafacerea de monede şi plasarea pe piaţă a acestora.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite