Pedeapsa pentru bunica ucigaşă care a vrut să îşi omoare nepoata prin tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rozalia Păcurariu, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită vinovată de instanţa de judecată pentru că în 2008 a încercat să îşi omoare nepoata, pe Kassandra, care pe atunci avea doar trei ani. Femeia a ars-o pe fetiţă cu ţigări, a aruncat acid pe ea, a bătut-o cu prosopul ud şi a aruncat-o în gol de la etajul trei al blocului în care locuia. Kassandra are acum şase ani şi duce o viaţă normală în sânul familiei fostului

Rozalia Păcurar este bunica fetiţei şi rămăsese să aibă grijă de ea după ce fiica ei a fugit în străinătate şi nu a mai vrut să audă de sufletul căruia i-a dat naştere. Ancheta declanşată de poliţie în acest caz a arătat că femeia a preferat să îşi descarce nervii creaţi de problemele sentimentale şi profesionale pe micuţa de care trebuia să aibă grijă.

Un examen de specialitate a arătat însă că femeia nu este nebună. În timpul scurs de la recurs până la condamnarea definitivă, femeia şi-a refăcut viaţa sentimentală, şi-a găsit un loc de muncă, dar nu a mai vrut să audă de nepoata pe care a nenorocit-o.
Iniţial, Rozalia Păcurariu a fost condamnată la 12 ani de închisoare, însă după ce a declarat recurs a primit doar opt ani de detenţie.

„Pe numele Rozaliei Păcurariu Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru 8 ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor. În cursul lunii iunie 2008, aceasta i-a aplicat mai multe lovituri, nepoatei sale, în vârstă de 3 ani, provocându-i leziuni ce au necesitat 120 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în pericol”, a spus Marinela Hotico, ofiţer de presă al Poliţiei Timiş. În 1999, impresionaţi de cazul fetiţei, familia fostului mare internaţional Iosif Rotariu a decis să o ia în plasament pe Kassandra, care acum are şase ani.

Operaţii complicate

A suferit deja 24 de intervenţii chirurgicale, necesare în urma complicaţiilor şi infecţiilor, cât şi pentru problemele fizice ale copilului. „Când am luat-o de la spital, era numai piele şi os. Nu îşi mişca decât degetele. Avea carne vie pe spate. Acum este fericită, iar asta mă încurajează şi mă întăreşte. Pentru Kassandra luptăm, dar sunt foarte mulţi bani, iar Roti nu mai este jucător activ”, a spus Dana Rotariu, soţia actualului antrenor secund de la Poli.

Vara trecută, Iosif Rotariu a organizat un meci de caritate la Timişoara, la care au fost invitaţi jucătorii „Generaţiei de Aur” şi fostele vedete de la Poli, beneficiile fiind folosite pentru operaţiile Kassandrei.
Din păcate, în urma acestei campanii, suma de bani colectată a fost foarte mică, Rotariu de abia reuşind să îşi achite datoriile către invitaţi.   „Acum şi-a revenit foarte bine. Dar e foarte greu. Trebuie tot timpul să stai cu ea şi când merge la toaletă şi când mănâncă”, a declarat Iosif Rotariu.

Ilie Năstase are inimă mare

Fostul mare tenismen şi prietena lui, Brigitte Sfăt, şi-au oferit ajutorul pentru ca fetiţa să poată fi operată la clinica din Strasbourg. Cei doi au contribuit cu aproape 100.000 de euro, la care a mai plusat şi omul de afaceri Bogdan Enoiu. „Kassandra are nevoie de încă trei operaţii: o intervenţie la şold, proteze la ambele mâini, măcinate de osceolită şi o operaţie la maxilar”, a mai spus Rotariu. Prima operaţie va avea loc pe 2 februarie, la cel mai renumit spital de pediatrie din Europa, de la Strasbourg. O singură zi de cazare îl costă pe „Roti” 1.800 de euro.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite