Parcul Copiilor, folosit în campania electorală atât de precedenta conducere, cât şi de noii edili ai oraşului, dă bătăi de cap Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Copiilor din Timişoara
Parcul Copiilor din Timişoara

Rezultatul preliminar al controlului pe care Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş l-a efectuat în Parcul Copiilor a evidenţiat o serie de nereguli, care ar putea duce chiar la amendarea Primăriei, care este administratorul parcului.

Iată problemele identificate până acum, în urma controlului început la solicitarea prefectului Eugen Dogariu:

- Lipsa informării, printr-un panou de avertizare amplasat la intrarea în parc, cu privire la denumirea parcului, numărul autorizaţiei de funcţionare emisă de autorităţile publice locale, date de identificare ale administratorului inclusiv adresa unde acesta are sediul, numerele de telefon ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă (salvare, pompieri, poliţie), amplasarea echipamentelor de agrement prin indicarea acestora pe harta parcului de distracţie.

GALERIE FOTO Lucrări inaugurate, dar nu şi finisate. În ce stadiu sunt Parcul Copiilor şi parcarea subterană

- Lipsa informării printr-un panou amplasat în apropierea fiecărui echipament cu privire la denumirea echipamentului şi datele de identificare ale deţinătorului, modul corect de utilizare şi comportamentul adecvat al consumatorului în timpul utilizării, potenţialele pericole - aşa cum au fost ele identificate în cadrul analizei de risc în exploatare inclusiv asupra vârstei minime, limitei de greutate şi înălţime.

- Existenţa a trei tobogane de inox. Trebuie menţionat că în baza Hotărârii de Guvern nr. 435/2010, privind regimul de introducere pe piaţă şi de exploatare a echipamentelor pentru agreement, se interzice utilizarea materialelor metalice pentru executarea suprafeţelor de alunecare pentru tobogane.

Vezi cum arată Parcul Copiilor după o investiție de 2 milioane de euro GALERIE FOTO

- Carusel fără autorizaţie ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat).

- Din 30 de echipamente de joacă amplasate în Parcul Copiilor, doar patru au traducere în limba română a instrucţiunilor de folosire, a avertismentelor şi a riscurilor previzibile. Pentru restul de 26 de echipamente instrucţiunile sunt în curs de traducere.

Controlul nu s-a încheiat, iar reprezentanţii OPC urmează să prezinte rezultatele la finalizarea lui.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite