Timişorenii care s-au căsătorit în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţia căsătoriilor dintre ani a fost lansată în România în urmă cu 12 ani la Piteşti. De atunci, obiceiul a fost preluat şi de primăria Târgu-Jiu, care a oficiat zeci de căsătorii în noaptea de Revelion. Toate erau însă cununii civile, până în acest an.

Cristi şi Anamaria Gârjelea, doi tineri din Timişoara, au hotărât să facă petrecerea de nuntă chiar în noaptea dintre ani. „Ne-am hotărât rapid. Ne cunoaştem de doi ani şi aveam planificată nunta, dar cu trei luni înainte ne-am hotărât să facem de Revelion. Ne-am zis că ar fi ok să fie ceva mai special”, a mărturisit mireasa, Anamaria Gârjelea. Tânăra a mai spus că, împreună cu soţul, s-a gândit şi la invitaţi. „Am avut invitaţi inclusiv din Moldova. Le-a plăcut ideea. Unii chiar ne-au spus că nunta a fost un motiv să petreacă pentru că altfel ar fi stat în casă”, a mai spus mireasa.

Meniu bogat

Tinerii au organizat petrecerea doi în unu la un restaurant din Timişoara, iar cel care a gătit a fost bucătarul timişorean Marian Popovici. Tânărul bucătar a povestit pentru „Adevărul” care au fost specialităţile puse pe masa nuntaşilor în noaptea de Revelion.

„A fost un meniu de nuntă. La aperitiv a fost şi piftie de curcan stelată. De asemenea, am pregătit friptură de curcan şi ceafă de porc. A fost o nuntă frumoasă, cu doi miri frumoşi”, a spus bucătarul. Chiar dacă pentru el Revelionul a însemnat o zi obişnuită de lucru, Marian Popovici aşteaptă sărbătoarea sârbilor sau Revelionul Bucătarilor, când o să fie dată o petrecere în cinstea celor care au gătit specialităţile din noaptea de Revelion.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite