Milionarii Banatului s-au blindat cu sisteme video, pazinici şi au asigurat obiectele de preţ, speriaţi de jafurile tot mai dese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milionarii în euro ai Timişoarei sunt pregătiţi pentru situaţia în care sunt „vizitaţi“ de hoţi. Unii dintre ei şi-au montat camere de supraveghere, îşi ţin valorile la bancă, iar alţii şi-au luat bodyguarzi. "Nu poţi să aştepţi să intre hoţii peste tine!", spune milionarul Jabri Tabrizi. "Casele sunt păzite 24 de ore din 24, dar când ghinionul vine, nu mai ai cum să îl eviţi", spune Georgică Cornu, regele asfaltulu

Rata infracţionalităţii a crescut în Timişoara anul trecut cu zece la sută, motiv pentru care mulţi dintre milionarii Timişoarei şi-au luat măsuri de securitate. Georgică Cornu, patronul unui lanţ de magazine de construcţii, a decis să îşi supravegheze video atât angajaţii, cât şi marfa.

Sisteme de alarmă

Sunt de părere că nu ai cum să eviţi ghinionul. În locurile unde am firme, am angajat mai mulţi paznici şi au fost instalate camera video. Cu toate acestea, furturile au continuat. Acasă am un sistem de alarmă şi urmează să îmi instalez şi camere video. În plus, casele sunt păzite 24 de ore din 24, dar când ghinionul vine, nu mai ai cum să îl eviţi”, a spus milionarul în euro Georgică Cornu.

Jabri Tabrizi este un alt om de afaceri din Timişoara care este preocupat să nu fie călcat de hoţi. Timişoreanul a decis să îşi asigure banii, casa, maşina, dar şi bijuteriile. În plus, toate obiectele de valoare au fost depuse în seif, dar acesta nu este acasă, ci în bancă. „Am şi sistem de alarmă, mi-am montat geamuri şi uşi bune, pentru că nu poţi să aştepţi să intre hoţii peste tine. Mi-am făcut asigurări şi nu regret. Suma plătită nu este mare şi îţi conferă şi siguranţă”, a spus Jabri Tabrizi.

Omul de afaceri de origine siriană este de părere că şi angajaţii ar putea să fie hoţi, astfel că şi-a luat măsuri de siguranţă şi în acest domeniu. „Toată lumea fură. În ultimii 20 de ani am rulat mii de angajaţi şi am aflat că cei care nu fură sunt foarte puţini. Important e ca furturile să nu fie mai mari de zece la sută, asta ar fi limita bunului simţ. Furtul poate să fie făcut şi de femeia de serviciu sau şofer, dar şi de contabilă”, a mai adăugat Tabrizi.

Clienţi „gold“


De anul trecut, şi firmele de securitate din Timişoara au înregistrat creşteri ale profitului. O categorie aparte de clienţii sunt oamenii de afaceri şi cei care lucrează pe poziţii cheie în diverse multinaţionale.

Dacă la începutul anului trecut aveam probleme în casarea contractelor la timp, lucru care ducea la pierderi financiare, anul acesta lucrurile merg la bine. Avem clienţii «gold», cei care cer protecţie personală. O altă categorie de clienţi sunt cei cărora le-am oferit butoane de panică”, a explicat Aurel Faur, directorul-adjunct al unei firme de securitate din Timişoara axată pe protecţia VIP-urilor. ;

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite