Poliţiştii de frontieră au prins 17 persoane care încercau să treacă ilegal graniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţii prinşi la graniţă. Foto: Arhivă
Migranţii prinşi la graniţă. Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat in ultimele 24 de ore, patru grupuri de migranţi formate din şaptesprezece africani care, fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să trecă ilegal frontiera în Ungaria. În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunilor de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lucrătorii din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Lunga, Jimbolia şi Sânnicolau Mare au depistat în ultimele ore patru grupuri de migranţi, formate din şaptesprezece persoane.

Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducere acestora la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. În cele patru cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Afganistan, Algeria, Maroc şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

În cadrul primelor cercetări, cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză. Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de  trecere, respectiv tentativă de trecere  ilegală a frontierei de stat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite